ODTÜ çalışma alanı olarak Malatya'yı seçti

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü 4. sınıf planlama stüdyosunda 2017-2018 ders yılında Malatya çalışılacak.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü 4. sınıf planlama stüdyosunda 2017-2018 ders yılında Malatya çalışılacak. Bölüm öğrencileri çalışma kapsamında Malatya’ya gelerek araştırma ve inceleme gezisi yaptı.

Araştırma ve inceleme için Malatya’ya gelen öğrencilere Malatya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı tarafından, planlama süreçleri, imar planlarının mekansal kullanım kararları ve tarihsel gelişimi, potansiyelleri ve dinamikleri konularında sunumlar yapılarak, teknik bilgi, belge ve dokümanlar verildi. Ayrıca, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından il bazında yapılan planlama çalışmalarına ilişkin, Malatya ili 1/50.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı ile ilgili araştırma analiz çalışmaları süreçleri, Büyükşehir olma süreci, planlama kapsamında büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyesinin yetki ve sorumlulukları, 5216 sayılı kanun kapsamında değerlendirilecek bilgilendirmeler, planlama çalışmaları, kalkınma ve gelişim stratejileri ve politikaları, amaç ve hedefleri, Büyükşehir belediyemizin vizyonu ve misyonu hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

İlçelere ait yerel dinamikler, tarım, turizm, sanayi gibi çalışma alanlarında potansiyeller ve proje konu başlıklarına göre yönlendirmelerin de yapıldığı ODTÜ’lü öğrenciler, Malatya’nın arazi kullanımı, konut yapısı, tarihi ve kültürel yapısı, mekansal ve toplumsal yapısı, tarımsal alanlar, kent-kır ilişkisi, demografik yapısı, sosyal donatı alanları ve teknik altyapı düzeni, kentsel gelişme ve halk sağlığı, enerji ve iklim değişikliği sorunları, üniversite ve kent etkileşimi, sanayi gelişmesi ve sektöre ilişkin sorunlar vs. gibi konu başlıklarında analiz ve değerlendirmeler yapacakları kaydedildi.

ODTÜ’lü öğrencilerin Malatya ile ilgili çalışmalarının eğitim-öğretim sezonu boyunca devam edeceği belirtilirken, Büyükşehir Belediyesi’nin söz konusu çalışmalarla ilgili olarak desteğinin süreceği kaydedildi.

Bakmadan Geçme