Öğrenciler projelerini sergiledi

TÜBİTAK tarafından bu yıl 12'ncisi düzenlenen Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Yarışması için hazırlanan projeler Van'da sergilendi.

VAN  - Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunca (TÜBİTAK), bu yıl 12'ncisi düzenlenen Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Yarışması için hazırlanan projeler Van'da tanıtıldı.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde düzenlenen ve 80 projenin sergilendiği programda konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, ülkemizin ihtiyaç duyduğu projelerin hazırlanmasının ve "projeci" neslin yetişmesinin gurur verici olduğunu kaydetti.

Yarışmanın ülkenin proje açığını kapatacak önemli bir uygulama olduğunu belirten Battal, "Vanımız bu projelerde geçmişte alt sıralarda yer alıyordu. Proje sayısı bakımından son sıralardaydık. Ama son yıllarda proje sayısında ülke genelinde ilk sıralarda yer almaya başladık. Bugün de sergimizde çok ciddi projeler yer alıyor. Bu projelerin Ankara'da da ödül alacağına inanıyorum. Çocuklarımızın bu yaşta projeci bir mantıkla büyümesi, gelecekte topluma daha önemli katkılar sağlayacağını gösteriyor." dedi.

TÜBİTAK Van Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Cemil Tunç da Ağrı, Batman, Siirt, Hakkari, Bitlis, Muş, Şırnak ve Van'da bin 680 proje içerisinde seçilen 80 projenin bugün sergilendiğini ifade ederek, etkinlikte teorik bilgilerin uygulamada yer almasına tanık olduklarını belirtti. 

Proje üreten bir neslin yetişmesinin önemine de değinen Tunç, "Projelere TÜBİTAK çok ciddi destekler veriyor. Bölgemizde hazırlanan projeler içerisinde seçeceğimiz 14 projeyi Ankara'daki finallere göndereceğiz. Umarım güzel derecelerle döner, ülkemize ve bölgemize ciddi katkılarımız olur." şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke de öğrencilerin önemli projeler ürettiğine değinerek, geleceğin bilim adamlarının yetiştiğine tanık olduklarını aktardı. 

Serginin üç gün süreceği belirtildi.

Bakmadan Geçme