Ömer Cihad Vardan'dan 15 Temmuz açıklaması

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, darbe sonrası 135 ülkeye bilgilendirme mesajı gönderdiklerini, iş konseylerinin de bir yıllık süre zarfında tam 99 ülkeyi ziyaret ettiklerini söyledi.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, darbe sonrası 135 ülkeye bilgilendirme mesajı gönderdiklerini, iş konseylerinin de bir yıllık süre zarfında tam 99 ülkeyi ziyaret ettiklerini söyledi.

DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle yazılı açıklama yaptı. Vardan, “Ülkemizin geleceğini yok etmeye yönelik hain darbe girişimine sahne olan o karanlık gecenin üzerinden tam bir yıl geçti. Bir yıl önce bugün ülkemiz, başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm milletimizin feraseti sayesinde uçurumun eşiğinden döndü. Ülkemizin şanlı tarihine kara bir leke olarak geçen bu kalkışmayı unutmamak ve unutturmamak, devletimizin olduğu kadar, biz Türk iş dünyası temsilcilerinin de en asli görevidir. İşte bu minvalde, vatanımıza sahip çıkan demokrasi sevdalısı yüce milletimize bir kez daha teşekkür ediyor; şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyoruz” dedi.

Sadece demokrasiyi değil ekonominin de savunulduğunu belirten Vardan, "Hiç şüphesiz bu hain girişim ülke ekonomimiz için de büyük bir imtihandı ve bizler bu imtihandan, Hükümetimizin dirayetli duruşu ve iş dünyamızın tek yürek atışı sayesinde alnımızın akıyla çıktık. Darbe girişiminin üzerinden geçen bir yıllık sürede, tüm DEİK ailesi olarak da bu yüreğe güç vermek için elimizden gelen çabayı sarf ettik; sarf etmeye de devam ediyoruz. Sadece demokrasimizi değil; ekonomimizi de savunduk ve güçlendirdik" ifadelerini kullandı.

Darbe sonrası 135 ülkeye bilgilendirme mesajı gönderdiklerinin altını çizen Vardan, "Bu kapsamda, darbe girişimi sonrası ilk iş günü olan 18 Temmuz 2016’da, İş Konseylerimizin faaliyet gösterdiği 135 ülkedeki muhataplarımıza bir mektup gönderdik ve ’İşler olması gerektiği gibi devam ediyor’ dedik. Ayrıca, darbe girişiminin henüz haftası dahi dolmadan tüm iş konseylerimiz ve kurucu kuruluş temsilcilerimizin katılımı ile bir istişare toplantısı gerçekleştirdik. Bu çerçevede, "Ülkemizin dünyanın her köşesiyle çalışan bir kuruluşu olarak, bu menfur olay sonrasında DEİK olarak biz ne yapabiliriz" sorusuna ortak yanıt aradık. İstişareler sonucu ortaya çıkan 150’yi aşkın öneri, 11 maddelik Acil Eylem Planımızın da temelini oluşturdu. Ekonominin darbe girişiminin öncesi kadar güçlü. Bu eylem planı çerçevesinde, DEİK olarak bir ’Ekonomik Seferberlik’ ilan ettik. Tüm iş konseylerimizden, sorumlu oldukları ülkeleri bilfiil ziyaret etmelerini talep ettik. İletişim Komitesini kurarak Hükümetimiz, kurumlarımız ve yabancı muhataplarımızla iletişimde eş güdümü sağladık. Böylece bu hayati sürecin çok daha verimli geçmesini amaçladık" açıklamasında bulundu.İş konseylerinin bir yıllık süre zarfında tam 99 ülkeyi ziyaret ettiğini kaydeden Vardan, "Darbe girişimini, öncesini ve sonrasını muhataplarımıza anlattı. Farklı coğrafyalardaki dostlarımıza, millet iradesinin üzerinde hiç bir gücün olmadığını ve olamayacağını söyledi. Ekonomimizin hain girişimden bir gün öncesi kadar güçlü olduğunu; hiçbir gücün 16 Temmuz Türkiye’sini, 15 Temmuz Türkiye’sinden farklı kılamayacağını ifade etti. Ancak bu çalışmamız henüz bitmedi ve İş Konseyimiz bulunan 135 ülkede tamamlanana kadar devam edecek. Ekonomi ve Türkiye’nin büyümesi için gece-gündüz çalışmak gerekli. Sıra ekonomimizi daha da büyütmeye geldi. Yatırımlarımızı, ihracatımızı ve istihdamımızı artırmaya geldi. Zira yıllar yılı devletimize nüfuz etmiş hain FETÖ’nün kalıntılarının temizlenmesi kararlılıkla devam ederken, ekonomimizi büyütmek, ülkemizi kalkındırmak ve bunu milletçe gece-gündüz çalışarak yapmak hepimizin en birincil önceliğidir. Bunu yaparken de, darbe gecesinde canını tankların, mermilerin önüne siper eden kahraman milletimizin destansı mücadelesini ve cesaretini unutmamak en birincil ödevimizdir. 15 Temmuz’un yıl dönümünde, ülkemizin demokrasisine, ekonomisine ve istikrarına kast etmiş hain darbe girişimini bir kez daha şiddetle kınıyor; vatanımıza sahip çıkan yüce milletimize yeniden teşekkür ediyoruz. Bu vesileyle, şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi ise minnetle anıyoruz. Onlara olan borcumuzu ödeyebilmek için, iş dünyası olarak, var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" ifadeleriyle açıklamasını sonlandırdı.

Bakmadan Geçme