Özel kalem müdürleri Elazığ'da toplandı

Elazığ Belediye Başkanı Yanılmaz, ''Özel kalem müdürleri ister belediye ister herhangi bir kurum olsun esasında onların yürüyen lokomotifidir''

Özel Kalem Müdürleri Platform Başkanı Efe,''Özel kalem adı üzerinde mahremdir ve namustur. Fedakarlık, özgüven ve sabır ister''

Elazığ Belediyesi ev sahipliğinde ''Özel Kalem Müdürleri Zirvesi'' düzenlendi.
Kültür Park Mamurat'ül Aziz toplantı salonunda gerçekleştirilen zirvede, farklı illerdeki kamu kurumlarında görev yapan özel kalem müdürleri ile özel sektörde yönetici asistanlığı yapan yetkili kişiler bir araya geldi.
Kamu kurumları ve özel sektör arasında daha güçlü bir iletişimin sağlanması ve çalışmaların daha verimli yürütülmesi noktasında istişarelerde bulunulması amacıyla düzenlenen zirvede, özel kalem müdürleri ve yönetici asistanları bilgi ve deneyimlerini paylaştı.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, toplantıda yaptığı konuşmada, özel kalem müdürlerinin bulundukları konum itibarıyla her müdürlüğün artısını ve eksisini en iyi bilen, ona göre yönlendirme yapan ama vatandaşın memnuniyetini esas alan bir çalışmanın içinde olması gerektiğini belirtti.
Özel kalem müdürlerinin aktif ve dinamik çalışmaları halinde yöneticisinin iş yükünün yüzde 70'ini hafifletebildiğini ifade eden Yanılmaz, şunları söyledi:
''Özel kalem müdürleri ister belediye ister herhangi bir kurum olsun esasında onların yürüyen lokomotifidir. Onlar lokomotifi ne kadar iyi idare ederlerse arkadan diğer birimler bütünüyle gelir. Bizler belediyeciyiz, vergi dairesi veya defterdarlık sorumlusu değiliz. Belediye olunca bizim müşterimiz vatandaş ve onların memnuniyeti bizde esastır. Vatandaşın memnun olmadığı, ona dokunmayan, rahatı ve huzuru için atılmayan hiçbir adım anlam ifade etmez. Özel kalem müdürleri vatandaşla başkan arasında engel değil, vatandaşla başkanı buluşturan ara istasyon olmalıdır.''
Özel Kalem Müdürleri Platform Başkanı Hüsamettin Efe ise görev bilincine sahip bir özel kalem müdürünün yöneticisine veya kurumuna hizmet ettiği gibi en nihayetinde topluma da hizmet ettiğini dile getirdi.
Bu anlamda Özel Kalem Müdürleri Platformu olarak bir çatı altında yardımlaşma ve dayanışmayla oluşturdukları sinerjiyle hem kurumlarına hem de ülkeye hizmet etmeyi hedeflediklerini vurgulayan Efe, şöyle konuştu:
''Özel kalem müdürlüğü kanunlarda belirtildiği gibi istisnai bir görev ve sorumluluk ister. Özel kalem adı üzerinde mahremdir ve namustur. Fedakarlık, özgüven ve sabır ister. Yöneticisi ile vatandaş ve kurum çalışanları arasında önemli bir köprüdür. Her şeyi bilme ve takip etme zorunluluğu vardır. İyi yetişmiş bir özel kalem müdürü yöneticisini yüceltecek, başarıya götürecek ve onu güçlü kılacak sahne arkasındaki suflördür. Hiçbir zaman sahneye çıkmayan, alkış, övgü ve taktir beklemeyen yöneticisinin başarısı ile mutlu olan kişidir özel kalem.''
Zirve yarın sona erecek.

Bakmadan Geçme