Parkmetre borcu olanlar dikkat…! İcra takibi başlatılıyor...

Parkmetre borcu olanlar dikkat…! İcra takibi başlatılıyor...

Şirket Avukatı Umut Yalçın, “İcra takipleri başlatıyoruz” uyarısında bulundu. yaparak bu alacakların tahsilinin yapılacağını söyledi.
Avukat Umut Yalçın, gazetecilerin sorularını da cevaplayıp yaptığı açıklamada bakın neler dedi?
“Malatya Büyükşehirden almış olduğumuz ihale sonucunda Malatya’nın belirli bölgelerinde 100’e yakın Malatyalı çalışan Parkmetre görevlisi ile birlikte faaliyet gösterilmektedir. 

Son günler de basına ve sosyal medyaya yansıyacak şekilde Muay Parkmetre hali hazırda bu devir daimi sürdürebilmek adına borçlar ile ilgili işlem yapma noktasına geldi. 
Borcu olanların ödemede imtina etmesi sebebi ile bu konuda gerekli bilgilendirmeleri yapmak üzere ihtarlara ve icra takiplerine başlamış durumdayız. 
Ödeme yapmayanlar için icra takipleri yaparak bu alacakların tahsili anlamında çalışılacak. 
Değerli Malatyalıların bu işten mağdur olmamaları için hem icra masrafları hem icra avukat masrafları faizlerini ödemeden kurtulmaları için aslında son fırsatları yaşıyorlar. 

Mümkünse bu konuda kendilerinin parkmetre görevlilerimize ya da ihtar çektikten sonra parkmetre şirketinin avukatlarına ödemelerini yaparak borçlarını kapatmaları gerektiğini düşünüyoruz. 
Her ne kadar sosyal medyada bu işin yasal olmadığı iddia ediliyorsa da biliyorsunuz hali hazırda devam eden bir sözleşme nedeni ile de hak sahibi olan bir şirket var. 
Bu şirkette çalıştırmış olduğu personeller ile birlikte Malatya’nın belirli bölgelerinde otopark hizmeti veriyor. O yüzden sosyal medyadaki paylaşımlara ya da kulaktan dolma bilgilere aldanmadan borçlarını ödemeleri konusunda tavsiye de bulunuyorum. Aksi halde dediğimiz gibi şirket avukatları tarafından hali hazırda işlemler başlatıldı. Ödemeyenler hakkında da icra takip işlemleri yapılacak.

Kimsenin mağdur olmaması için herkesin üzerine düşmesi gerektiğini düşünüyorum.
Ayrıca araçlar satılmışsa bizler tabii ki parkmetrenin belirli olduğu dönemler var. Yani hangi tarihlerde işlem yapılacağı ya da borcunu olduğuna dair belgeler var. Araç sahibi satışı belgeler de yeni aldığını bize belgeleyecek olursa biz eski sahibinde bunu tahsiline gideceğiz.

Satış yaptığında kim, hangi dönemden sonra olmuşsa onun üzerinden takibe gidiyoruz. 1 ay önce hali hazırda elimizde oluyor zaten ihtar gönderiyoruz. Adam satış sözleşmesini gönderiyor. 9. ayda almış. 9. aydan sonraki borçları kendisine ait, 9. aydan önceki de eski sahibine ait olarak işlemler devam ediyor.”

Muay Parkmetre Şirketi Yetkilisi Ahmet Çelik, Şirket Avukatı Umut Yalçın ve Şirket Müdürü Resul Özbey

Bakmadan Geçme