Polat, 'Esnaflar, Ekonominin Belkemiğidir'

Sanayi Sitesi esnaflarıyla bir araya gelen Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, esnaf ve sanatkârlığın ilerlemesi, gelişmesi, sorunlara çözüm bulunması noktasında her zaman yanlarında olduklarını belirtti.

POLAT, ESNAF VE SANATKÂRLARIN TALEPLERİNİ DİNLEDİ
Yeşilyurt ilçesindeki birinci ve ikinci organize sanayi bölgeleri başta olmak üzere farklı meslek gruplarının yer aldıkları sanayi sitelerinin sorun ve isteklerinin yerine getirilmesine öncelik tanıyan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Sanayi Sitesinde işyerleri bulunan esnaf ve sanatkârlarla bir araya gelip, talep ve isteklerini dinledi.

“SORUNLARIMIZA KALICI ÇÖZÜMLER BULAN BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
Malatya İmalat Demir ve Tamir Sanatkârları Odası Başkanı Cevdet Özyalın yaptığı konuşmada, “Sorun ve sıkıntılarımıza her zaman çözüm yolu bulan, deneyim ve tecrübelerini sürekli bizimle paylaşan Belediye Başkanımız her türlü konuda bizlere yardımcı olmuştur. Sıkıntılarımızın çözüme kavuşmasında desteklerini esirgemeyen, davetimize icabet edip katılan Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“ESNAFLARIMIZIN HER ZAMAN YANINDA VE DESTEKÇİSİYİZ”
Esnaf ve sanatkârlarla bir araya gelmeye önem verdiklerini dile getiren Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise, kent ekonomisinin bel kemiği olarak gördükleri esnaf ve sanatkârların her zaman yanında olduklarını, sorun ve sıkıntıları birlikte hareket ederek çözüme kavuşturduklarını dile getirdi.

“BİR KENTİN BÜYÜMESİ VE GELİŞMESİ EKONOMİSİNİN CANLILIĞIYLA BAĞLANTILIDIR”
Konuşmasının başında esnaflara ‘hâyırlı, bereketli ve bol kazançlı işler’ temennisini ileten Belediye Başkanı Polat, “Sizlerle sık sık bir araya gelerek kentimizin ve ilçemizin ekonomik yönden kalkınmasını sağlayacak faktörler ile var olan sorunların çözüm yollarını sürekli istişare ediyoruz, bizler bu tür toplantılardan büyük fayda görmekteyiz. Ziyaretimizin amacı; sizlerle dertleşmek, sorun ve sıkıntıları dinlemek ve hep birlikte çözüm yollarını devreye koymaktır. Konuşmadan, dertleşmeden sorunlara çözüm bulamayız ve sıkıntılarımızı gideremeyiz. Çünkü esnaf ve sanatkârlarımız ekonominin belkemiğidir. Kent ekonomisine katkı sunan siz değerli esnaflarımızın sıkıntılarına kalıcı çözümler bulmak bizim asli görevimizdir. Sizler burada bir yandan ailenizin geçimini sağlarken diğer taraftan kentimizin ve ilçemizin ekonomisinin de canlı ve hareketli olmasını sağlıyorsunuz. Bizim için esnaflarımızın rahat, huzurlu ve güven içerisinde dükkânını açması ve işini yapması önemlidir. Bir şehrin sanayisi gelişmezse, ekonomisi canlı değilse, o şehrin kalkınması ve gelişmesi mümkün değildir.” diye konuştu.

“SANAYİ SİTELERİMİZİN CANLI, HAREKETLİ VE DİNAMİK OLMASINA ÖNEM VERİYORUZ” 
Yeşilyurt Belediyesi olarak organize sanayi başta olmak üzere esnafların yoğunlukta olduğu bölgelerdeki sorunların giderilmesi noktasında 3,5 yıl içerisinde önemli hizmetler ürettiklerini sözlerine ekleyen Başkan Polat, “Yeşilyurt’u örnek bir ilçe hüviyetine ulaştırma noktasında önemli mesafe kat ettik, ilçemizin en ücra noktasına kadar vatandaşlarımızın hak ettikleri hizmetleri ulaştırmanın onurunu yaşıyoruz. Kentimizin ekonomik hayatının can damarı olan bölgelerin bizim sınırlarımız içerisinde olması sorumluluklarımızı artırmaktadır. Sanayi bölgelerimizdeki sorunları her geçen gün minimum seviyesine indiriyoruz, 2014 yılı Mart ayından bugüne kadar bize iletilen sorunların büyük bir kısmını çözüme kavuşturduk, yeni istekler olabilir bunlarında çözüme kavuşması için elimizden geleni yaparız, içiniz rahat olsun. Bir kentin büyümesi ve gelişmesi için mutlaka üretmesi lazım, sanayi sitelerimizin  canlı, hareketli ve dinamik olması olmazsa olmazımızdır. Sanayi  Sitesinde ki hurda araçların kaldırılma işlemleri başta olmak üzere temizlik işlerine büyük önem veriyoruz, ekiplerimiz burada çok yoğun çalışmaktadır. Yeşilyurt Belediyesi temizlik hizmetleriyle sürekli fark oluşturan, Türkiye’de örnek belediyeler arasına girmiştir, caddelerimiz, sokaklarımız ve sanayi sitelerimizin temizliğine önem veriyoruz” şeklinde konuştu.

“YEŞİLYURT, MALATYA’NIN CAZİBE MERKEZİDİR”
Yeşilyurt’un yatırım ve hizmetler neticesinde cazibe merkezine dönüştüğünü anımsatan Başkan Polat, “Her yıl 15 ile 20 bin arasında nüfus artışı olmasına rağmen sağlıklı ve planlı olarak büyüyen Yeşilyurt, Malatya’nın cazibe merkezidir. Belediye olarak yaptığımız akıllı, kalıcı ve nitelikli hizmetlerimizle bu büyümeyi sorunsuz bir şekilde hayata geçiriyoruz. Büyümenin karşılığı olan yol genişletme, sıcak asfalt serimi, sathi kaplama, imar yollarını açma, kaldırım yenileme, sosyal yaşam alanlarını çoğaltmanın yanı sıra insan odaklı sosyal belediyecilik hizmetlerinden asla ödün vermiyoruz. Merkezdeki ve kırsaldaki bütün mahallelerimizin yapısını kent kimliğine uygun bir şekilde modern hale getiriyoruz.  İlçemizin büyümesi ve gelişmesini sağlıklı bir zeminde yönetiyoruz, işimizi ciddiyetle yapıyoruz” şeklinde konuştu.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, programa yoğun ilgi gösteren esnafların sorun ve isteklerini dinlerken, iletilen taleplerin çözümü noktasında görüş alış verişinde bulundu. 

Bakmadan Geçme