Polat, 'Toplumun Değişim Ve Dönüşümü Sivil Toplum Kuruluşlarının Eliyle Olur'

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Önder İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Halit Bekiroğlu ile Yönetim Kurulu Üyelerini ağırladı. Ziyarette Yeşilyurt Belediyesinin Sivil Toplum Kuruluşlarıyla olan diyalogları ve ilçe genelinde gerçekleşen yatırımlar ile sosyal, kültürel ve eğitim hizmetleri konuşuldu.
“SİVİL TOPLUMUN MANTIĞINDA GÖNÜLLÜLÜK ESASI VARDIR”
Yeşilyurt İlçesinin değişim ve gelişim sürecinde Sivil Toplum Kuruluşları ve Meslek Örgütleriyle sürekli istişare halinde olduklarını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Önder İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Halit Bekiroğlu ile Yönetim Kurulu Üyelerine nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Hemşerimiz ve benimde okul arkadaşım Halit Bekiroğlu’nu ilçemizde ağırlamaktan onur duyduk. Önder Vakfı ülkemizin saygın kuruluşları arasındadır. Toplumun değişim ve dönüşümü Sivil Toplum Kuruluşlarının eliyle olur. Kamu kurumları mevzuatı oluşturur, yolları yapar ancak yolları güzelleştiren Sivil Toplumdur. Sivil Toplum Kuruluşlarının katkılarıyla güçlü bir toplum olursak ülkemizin geleceği de o denli aydınlık olur. Sivil Toplum hem dinimizde hem de kadim medeniyet kültürümüzde özel bir konuma sahip vakıf geleneğinden gelmektedir. Osmanlı İmparatorluğu döneminde kurulan birçok vakıf halen aktif olarak görev yapmaktadır. Sivil Toplumun mantığında gönüllülük esası vardır ve temelinde topluma hizmet etme düşüncesi hâkimdir. Yeşilyurt Belediyesi olarak Sivil Toplum Kuruluşlarıyla el ele verip birlikte hareket ederek ülkemize, kentimize ve ilçemize hizmet ediyoruz. Sivil Toplum ve Meslek Örgütleriyle birçok organizasyonda birlikte hareket ederek kentimizin eğitim ve kültürel gelişimine katkı sunuyoruz. Bizim için önemli olan ünlü yazar ve düşünür Farabi’nin 1000 yıl öncesinde işaret ettiği ‘Erdemli Şehirler’ statüsüne girebilmektir, temel hedefimiz budur. Önder İmam Hatipliler Derneği Genel Merkeziyle de bu anlamda ortak projeler üretebiliriz” dedi.
“ÖZELLİKLE BU DÖNEMDE GENÇLERLE DAHA FAZLA YAKINDAN İLGİLENMEK GEREKİYOR”
Gençlerin eğitim hayatlarına katkı sunan faaliyetlerinden dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a teşekkürlerini sunan Önder İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Halit Bekiroğlu ise, “Sivil Toplum Kuruluşlarıyla kamu kurumlarımız ve yerel yönetimlerimiz uyumlu çalıştıklarında faydalı ve verimli hizmetler ortaya çıkıyor. Malatya İmam Hatip Mezunuyum ve burada yetiştim, ailem ve akrabalarımın bir kısmı burada yaşıyor. Malatya programımız kapsamında gençlerimizle bir araya geldik, onlarla sohbet ettik. Özellikle bu dönemde gençlerle bizzat ilgilenmek, onlara dokunmak, çalışmalara katkıda bulunmak bizim adımıza çok kıymetlidir. Türkiye olarak eğitim alanında hem maddi hem de fiziki yatırımları hallettik ancak biraz daha işin ruhu ve heyecanıyla ilgili daha fazla çalışma yapmamız gerekmektedir.  Dayanışma ruhu ve birlikte çalışma anlayışıyla birlikte çok daha güzel nesillerin yetişmesine birlikte katkıda bulunacağız. Eğitime önemli yatırımlar yapan ve destek veren Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, günün anısına Önder İmam Hatipliler Dernek Başkanı Halit Bekiroğlu’na ‘elif-vav’ tablosu hediye etti.

Bakmadan Geçme