Remzi Çayır'dan İttifak Açıklaması

“Sistem Birlikte Hareket Etmeyi Gerektiriyor”

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır Kahramanmaraş’ta basın mensuplarıyla bir araya geldi. 
Büyük Birlik Partisi (BBP) Kahramanmaraş il başkanlığında düzenlenen programda konuşan Çayır, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.Çayır, “ Önce’ den seçim barajı yüzde 10’iken şimdi yüzde 50.01’dir. Bu rakamı alabilmek için ise partiler birbirleriyle iş birliği yapmak zorundadırlar. Bundan sonra Koalisyonlar seçimden sonra değil seçimden önce kurulacak.” dedi.
“Huzuru Sağlamak İçin Afrin’deyiz”

Türkiye’nin Afrin operasyonunu da değerlendiren remzi çayır konuşmasını şöyle sürdürdü: “Afrin operasyonunun herkes arkasında, herkes bu operasyonu destekliyor. Hiçbir güç Türkiye’deki birlikte hareket etme gücünü yok edemez. Ben bu birlikteliği Türkiye’nin açısından çok gerekli olduğunu daha önceleri söyledik. Hükümetimizin böyle bir hareket başlatması çok yerinde ve Türkiye’nin istikbali açısından yararlı bir hareket. Afrin’dekiler Suriyeli değildir. 1980’den bu yana PKK farklı isimlerle afrin’de komünist bir toplum oluşturmuş. Amerika ne zaman Kürt sever oldu? Amerika hiçbir zaman Türklerinde dostu olamaz,Türklerinde dostu olamaz. Amerika sadece kendinin dostu olabilir.  Şuan için doğru bir şekilde PKK ile mücadele ediliyor.Artık PKK’yı eylem yapmadan ininde yakalayıp imha ediliyor.  Bizler huzuru sağlamak için Afrin’deyiz.”

“Seçim barajı yüzde 10 değil yüzde 50.01’dir”
Seçim sisteminin birlikte olmayı gerektiğini belirten Çayır, Ak Parti ile koalisyona hazır olduklarını söyledi. Artık koalisyonların seçimden sonra değil önce kurulacağını kaydeden Remzi Çayır şunları söyledi: “Türkiye 16 Nisan’dan sonra yeni bir sisteme geçti. Yeni sistemin adı Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemidir.  Artık hükümet parlamentodan çıkmıyor. Doğrudan halkın vermiş olduğu oylar ile hükümet seçiliyor. İstikrarlı bir hükümet modeli oluyor. Eskiden olduğu gibi parlamento hiçbir zaman gensoru veremeyecek, hükümet düşüremeyecek. Hükümeti düşürecek tek merci halktır. Önce’ den seçim barajı yüzde 10’iken şimdi 50.01’dir. Bu rakamı alabilmek için ise partiler birbirleriyle iş birliği yapmak zorundadırlar. Bunu hükümet ve sayın cumhurbaşkanı ’da muhalefette dillendiriyor. Bundan sonra partiler birbirleriyle ittifak kuracaklar. Koalisyonlar seçimden sonra değil seçimden önce kurulacak. Birbirleriyle yakın duran partiler birlikte hareket edecekler. Bunu sistem emrettiği için yapacaklar. Partimiz ise bu manzara karşısında şuan beklediği yasama ’da ki değişiklik. Bir Ak Parti ve Sayın Cumhurbaşkanı ile yapmış olduğumuz görüşmelerde Büyük Birlik Partisinin birlikte hareket edebileceğini dile getirdik. Farklı renkleriz ama sistem bir şekilde bunun zorunlu kurduğu için birlikte seçime gidebiliriz. Herhangi bir ayrıntıyı konuşmuş değiliz.  Bu önümüzdeki günlerde ortaya çıkacaktır. Bu konunun ise Mart, Nisan gibi açıklığa kavuşacağını düşünüyoruz.”

Bakmadan Geçme