Sabah Gazetesi Yazarı Yavuz Donat, 'Başkanınızın Kıymetini Bilin'

Sabah Gazetesi Yazarı Yavuz Donat, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile bir araya geldi.

Sabah Gazetesi Yazarı Donat, Başkan Gürkan’ın hizmetlerine dikkat çekerek, “Başkanınızın kıymetini bilin” dedi.

Sabah Gazetesi Yazarı Yavuz Donat, beraberinde işadamı Yaşar Öncan ile birlikte Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile bir araya gelerek, Battalgazi Belediyesi fuaye alanında bulunan ve yapılan hizmetlerin maketleri gezdi. Başkan Gürkan ve Donat, daha sonra makama geçerek, burada istişarelerde bulundu. Sabah Gazetesi Yazarı Yavuz Donat’ı Malatya’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Biz kendilerinin Tercüman Gazetesi’nde başlayan serüveninde yazılarını okuyarak kültür hazinemizin oluşmasında büyük emek ve katkısı olan duayen gazetecilerimizden bir tanesidir. Kendisini bizler objektif ve tarafsız görüşleriyle, yazdıkları yazıları bihakkın içerikli ve doğru yazılarıyla gördük ve tanıdık. Kendisini bu şekilde tanımış olmaktan mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Kendilerin bugün Anadolu’yu anayurt yapan destan şehir, medeniyetler merkezi Battalgazi Belediye binasında ağırlamaktan büyük onur duyduğumuz belirtmek istiyorum. Ben bu vesile ile kendisine ve işadamımız Yaşar Öncan beyefendiye hoş geldiniz diyorum” dedi. 

Sabah Gazetesi Yazarı Yavuz Donat ise, Malatya’ya yılda iki defa geldiğini belirterek, her geldiğinde de Başkan Gürkan’ı ziyaret ettiğini söyledi. Donat, Başkan Gürkan’ın yaptığı hizmetlere dikkat çekerek, “Ben Malatya’ya en az yılda iki defa gelen bir gazeteciyim. Ancak Malatyalı değilim. Her gelişimde de mutlaka Selahattin başkana uğrarım. Ne yaptığını ve ne yapacağını görmek için. Belediyecilik bir gönül işidir. Eğer o gönlü veriyorsanız o sevdada iseniz başarılı olursunuz. O bakımdan Selahattin başkan sadece benim belediye başkanım değildir aynı zamanda da dostumdur. Yaptığı hizmetler büyüktür. Engellilere yaptığı hizmetler inşallah ona hayat boyu her konuda dua getirecek bir eserdir. Benim iki tane yeğenim sağır ve dilsiz. Ben engellilere yapılan hizmetin ne demek olduğunu bilirim” ifadelerini kullandı. 

“Bazı belediyeler borç batağındadır” diyen Donat,  hizmet yapmak isteyen belediye başkanlarının kaynağı kendisinin yarattığına dikkat çekerek, “Her partiden bugün borç batağında olan belediyeler vardır. Buradaki belediyeye geliyorum bırakın borç batağında olmayı bankasında para var. Ankara’nın şu anda Büyükşehir Belediye Başkanlığını yapan Mustafa Tuna, daha önce Sincan Belediye Başkanı idi. Sincan Belediye başkanlığını bırakırken bırak borç bırakmayı kasası para ile doluydu. Yani hizmet yapmak isteyen kaynağını kendisi yaratıyor. Hizmet yapmak istemeyen ve beceremeyen de muhalif belediye olduğum için Ankara bana göndermedi. Ben filan belediyesiyim ama hizmetim çok gönderilen para bana yetmiyor. Bu konuda devlete ve hükümete hiç kimse laf söylemesin. Her yere gönderilen para aynıdır. Para nüfusa göre gönderilir. Yapan işi yapıyor ve beceriyor, kaynak yaratıyor. Bununla mucizeler yaratıyor. Yeşil alan yaratıyor, binalar yapıyor” dedi.

Battalgazi Belediyesi Hizmet Binası’nın prestij binası olduğunu belirten Donat, “Ankara’daki Külliye gibi burada muhteşem bir belediye binası var. Selahattin başkan giderken bu binayı cebine koyup götürecek değil. Tapusunu da eşine, dostuna veya ailesine verecek değil. Burası bir anıt eserdir. Prestij binasıdır. Malatya’ya bir hediyedir. Gelin ve damadın gelip önünde fotoğraf çektireceği bir binadır. Daha önce içinde hayvanların gezdiği o Battalgazi’deki Kervansaray’ı biliyorum, içinde uyuşturucuların dolaştığı bir yerde şimdi pırıl pırıl, batı ayarında Türkiye olarak görüp imrendiğimiz bir kültür merkezi oldu. Allah Selahattin başkandan razı olsun. Başkanınızın kıymetini bilin” diye konuştu.
 

Bakmadan Geçme