Şahin, ''Bu silahlar Türk askerine, Türkiye'ye yöneltilmekte''

Bu silahlar Türk askerine, Türkiye'ye yöneltilmekte. Bunları kabullenmemiz mümkün değil.

TES-İŞ Genel Başkanı Şahin: "Dost ve müttefik dediğimiz ülkeler, terör dediğimizi dost diye kucağına alıyor, her türlü ağır silahlarla onlara destek oluyor.

Bu silahlar Türk askerine, Türkiye'ye yöneltilmekte. Bunları kabullenmemiz mümkün değil"

Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) Genel Başkanı Mustafa Şahin, "Dost ve müttefik dediğimiz ülkeler, terör dediğimizi dost diye kucağına alıyor, her türlü ağır silahlarla onlara destek oluyor. Bu silahlar Türk askerine, Türkiye'ye yöneltilmekte. Bunları kabullenmemiz mümkün değil." dedi.

Şahin, bir otelde düzenlenen TES-İŞ Elazığ Şubesi 11. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, ülkenin zor zamanlardan geçtiğini, içeride ve dışarıda sıkıntıların yaşandığını söyledi.

Irak ve Suriye'deki olayların Türkiye'yi derinden etkilediğini belirten Şahin, "Dost ve müttefik dediğimiz ülkeler, terör dediğimizi dost diye kucağına alıyor, her türlü ağır silahlarla onlara destek oluyor. Bu silahlar Türk askerine, Türkiye'ye yöneltilmekte. Bunları kabullenmemiz mümkün değil." şeklinde konuştu.

Milletin daha çok birlikteliğe ihtiyaç duyduğu bir sürecin yaşandığını vurgulayan Şahin, şöyle devam etti:

"Onun için de aklımızı kiraya vermeyeceğiz, birilerine alet olmayacağız. 15 Temmuz'u unutmayacağız ve unutturmayacağız. PKK, FETÖ gibi her türlü terör örgütüyle mücadele ediyoruz. 15 Temmuz'da 250 vatandaşımız şehit oldu, 2 binin üzerinde gazimiz var. Bunları unutmamamız lazım. O günleri tekrar yaşamamak adına millet olma bilinciyle hareket etmemiz gerekiyor. Millet olma bilinci tek bir ırka ve düşünceye dayalı bir anlayış olmamalı. İnancı, yaşam biçimi ne olursa olsun biz kucaklaşmak durumundayız. Yarınlara daha mutlu bakabilmenin yolu da buradan geçecektir."

Türkiye'nin büyük bir devlet olduğunu kaydeden Şahin, "Irak, Suriye, Filistin'dekilerin gideceği bir Türkiye var ama bizim gidebileceğimiz hiçbir yerimiz yok. Onun için ülkemize her anlamda sahip çıkmalıyız." ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme