Sarıkamış'ta 15 Temmuz Milli Birlik Yürüyüşü ve Demokrasi Nöbeti

Sarıkamış'ta 15 Temmuz Milli Birlik Yürüyüşü ve Demokrasi Şehitleri anma etkinliğinde birlik ve beraberlik mesajları verildi.Sarıkamış Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğü tarafından organize edilen 15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi...

Sarıkamış’ta 15 Temmuz Milli Birlik Yürüyüşü ve Demokrasi Şehitleri anma etkinliğinde birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Sarıkamış Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğü tarafından organize edilen 15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı kapsamında düzenlenen etkinlikte, ilçe protokolü ve vatandaşlar yağmur altında omuz omuza yürüdü.

15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı’nda başlayan yürüyüş yaklaşık 2 bin kişinin katımlıyla gerçekleştirildi. Programın açılış konuşmasını yapan Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, “Kıymetli hemşerilerim hanımefendiler beyefendiler. Şehitler Diyarı Sarıkamış’ın yiğit evlatları 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında bugün Türkiye’nin 81 ilinde doğusunda, batısında, güneyinde, kuzeyinde, hep beraber aynı ruhla aynı heyecanla toplandık, hepiniz hoş geldiniz şeref verdiniz. Bu millet 15 Temmuz’da bir destan yazdı. Bizler bu milletin evlatları olarak hele ki Sarıkamış’ta hele ki şehitlerin diyarında şehitlerin kemiklerini çok şükür sızlatmadık. O tarih de 15 Temmuz’da en büyük destanlardan birini sizler yazdınız sizler başardınız Allah sizlerden razı olsun” dedi.

Daha sonra siz alan Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy “15 Temmuz Şehitleri Anma programının 1. Yıldönümünü anmak için burada toplanmış bulunmaktayız. Hepinize hoş geldiniz diyor saygı sevgi ve hürmetlerimi sunarım. İşte Sarıkamış’ın gücü işte milletin gücü işte Türkiyenin gücü bu işte. Bilindiği üzere milletimiz her zaman geçmişten bugüne kahramanlığını cesaretini dik duruşunu 15 Temmuz’da da göstermiştir. 15 Temmuz’da bilindiği üzere dış güçler ile içimizdeki vatan hainleri birleşip ülkemize demokrasiye ve milli iradeye darbe yapmak istediler ancak milletimiz Çanakkale’de olduğu gibi, Sakarya’da olduğu gibi Sarıkamış’ta olduğu gibi 15 Temmuz’da da cesaretini kahramanlılığını göstermiş dış güçlere karşı içimizdeki hainlere karşı darbe vurmak isteyenlere karşı dik durmuştur” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının yayınlanmasının ardından sonra saat şehitler anısına Sala okundu, çorba ikramında bulunuldu.Progragrama, Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, 9.Tugay Komutanı Piyade Albay Bilgin Çetinbağ, Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, daire müdürleri ve yaklaşık 2 bin Sarıkamışlı katıldı.

Bakmadan Geçme