Şehit Aileleri Ve Gaziler, Tarihi Mekanları Gezdi

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İstanbul Anadolu Yakası Şubesi'nin Kültür Gezisi programına katılan şehit ailelerine ve gazileri, Battalgazi ilçesinin tarihi mekanlarını gezdi.

Geziye katılan şehit aileleri ve gaziler, tarihi eserleri ayağa kaldıran Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teşekkür etti. 

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İstanbul Anadolu Yakası Şubesi’nin Kültür Gezisi programına kapsamında Malatya’ya gelen şehit aileleri ve gaziler, Malatya’da ilk olarak Battalgazi ilçesinde bulunan tarihi eserleri gezerek, Battalgazi Belediyesi rehberlerinden tarihi eserler hakkında bilgiler aldı. İlk olarak Tahtalı Hamam Müzesi’ni gezen şehit aileleri ve gaziler, daha sonra Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı, Ulu Cami, Kanlı Kümbet, Namazgah, Eskimalatya yaşam Müzesi, Arslantepe ve diğer tarihi mekanları gezdi. Gezi ile ilgili değerlendirmede bulunan Türkiye Harp Malulü, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Malatya Şube Başkanı Mustafa Gözükara, “Bu bölgeyi gezmek üzere İstanbul Harp Malulü, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İstanbul Anadolu Yakası Şubesi  geldi. Onları ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Şehit ailelerimiz ve gazilerimiz bu vatan için bedel ödemiş insanlardır. Biz kocaman bir aileyiz. 20 bine yakın üyemiz ve Türkiye genelinde 69 derneğimiz var. Hep birlikte bu camiayı yukarıya taşıyoruz. Eli olmayana el, kolu olmayana kol, ayağı olmayan ayak oluyoruz. Biz, bir aileyiz. Birlik ve beraberlik içinde derneğimizi yukarıya taşıyoruz. Emeği geçen Belediye Başkanlarımıza, Sayın Valimize ve Ordu Komutanımıza çok teşekkür ederim” dedi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İstanbul Anadolu Yakası Şube Başkan Yardımcısı Fatih Düdükçü ise, “95 yılında Hakkari Yüksek Ovada operasyon dönüşü bölücü örgütün döşemiş olduğu mayına basma sonucunda iki bacağımı ve bir kolumu kaybettim. İstanbul'da ikamete diyorum, aslen Erzincanlıyım. Anadolu ili Battalgazi'nin diyarı Malatya'yı gezmek için geldik. İlk önce dernek üyelerimizle birlikte peygamberleri diyarı Şanlıurfa'yı ziyaret ettik. Daha sonra Mardin, Diyarbakır ve Malatya olarak devam edecektik gezimize, ancak aracımızın üzerinde çok ay yıldızlı bayraklar olduğu için belki Mardin ve Diyarbakır'da yol güvenliği olmayabileceğini düşünerek Şanlıurfa'dan Adıyaman ve Malatya'ya geçtik. Ordu Komutanının emri üzerine Ordu Evi Komutanımız karşıladılar. Çok gurur verici, onur verici karşılamadan dolayı şehit anne ve babalarımızın gözleri yaşardı. Dün gece Ordu Evi’nde onları konukları olduk, bugünde başkanımızı ziyarete geldik. Kendisi burada olmadığı için vekili var, o karşıladı bizi. Anadolu'nun diyarı Malatya, kayısı diyarı Malatya, Battalgazi'nin diyarı ve Anadolu kültürünün özünün bozulmadığı bir ili gezmekten bir gazi olarak ben gurur duydum. Hala özünden kopmamış insanları konuşması ve şivesiyle Anadolu kültürünü ve özünü karşılarken, nasıl kültürümüzü bozmadan yaşamaya devem ettiysek Malatya'da onu gördüm. Kolay kolay bozulmayacak tarihi eserlerine vermiş olduğu önemleri görünce de gurur duyduk. Kervansaray, Tahtalı Hamam ve Poyraz Konağına gittik. Battalgazi Belediyesi’nin katkılarıyla oluşan bu tarihi önemden dolayı teşekkür ediyorum. Tarihini unutan bir millet yok olmaya mahkumdur. Bizleri gördükleri zaman vatandaşlarımız veya komutanlarımız, bizler size çok şey borçluyuz, başımızın tacısınız diyorlar şehit babalarımıza, annelerimize. Bizlerde onlar şunu söylüyoruz; bizle bir cephede bizler bir cephede 250 bin şehidi gözünü kırpmadan veren ecdadın torunlarıyız. Bize görev Güneydoğu’da vatan savunması diyerek verildi. Görev bize düştü ama şehitlik değil, gazilik nasip oldu. Keşke şehit olsaydık o makama erişseydik. Rabbim herkesin rızkını, nasibini, yazısını ve kaderini ona göre yazmış. Şehit babalarını da çok iyi anlıyoruz. Keşke benim oğlumda yaşasaydı da iki kolu, iki bacağı olmasaydı ben onu sırtımda taşısaydım diyor. Bizde diyoruz ki keşke bizde şehit olsaydık ta cennet makama ulaşsaydık. Sizler gurulu, onurlu şehit babaları ve şehit annelerisiniz. Onlar ahrette size şefaat edecek. Ne mutlu öğle evlatlar yetiştirdiniz, vatana feda ettiniz. Öncelikle Belediye Başkanımıza, Ordu Komutanımıza ve Mülki idari amirlerimize bizleri ağırladıkları için Anadolu yakasındaki şehit aileler ve gaziler ile arkadaşlarım adına teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Bazı şehit aileleri ve gaziler de, Malatya’da bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, ecdat yadigârına sahip çıkan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teşekkür ettiler.

Bakmadan Geçme