Şehit Kaymakam Safitürk'ün ismi Erciş'te yaşatılıyor

PKK terör örgütü mensuplarınca görevi başında şehit edilen Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün ismi Van'ın Erciş ilçesinde daha önceden FETÖ'ye bağlı ait olan dershaneye verildi.Vanyolu Caddesi üzerinde bulunan ve 15 Temmuz...

PKK terör örgütü mensuplarınca görevi başında şehit edilen Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk’ün ismi Van’ın Erciş ilçesinde daha önceden FETÖ’ye bağlı ait olan dershaneye verildi.

Vanyolu Caddesi üzerinde bulunan ve 15 Temmuz darbe kalkışması sonrası el konulan bina, kaymakamlık tarafından onarıldıktan sonra Sürekli Eğitim Merkezi adı altında hizmete açıldı. ‘Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ isminin verildiği sürekli eğitim merkezinin açılışında konuşan Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Şirin Yaşar, ülke için büyük bedeller verildiğini belirterek, bu bedeli canıyla ödeyen meslektaşı Mehmet Fatih Safitürk’ün adını verdikleri sürekli eğitim merkezinde de yine ülkesi için mücadele edecek nice kaymakamların, doktorların, mühendislerin çıkacağını söyledi.

Şehit Kaymakam Safitürk’ün babası Asım Safitürk ise, FETÖ ile ilgili uyarılarda bulundu. Herkesin dikkatli olması gerektiğini bir kez daha yineleyen Safitürk, "15 Temmuz gecesi eğer başarılı olsalardı; Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız ile birçok insan ya yerin altında ya da duvarlar arasında olacaktı. FETÖ bir Amerikan ajanı, Ermeni dölüdür. Vatikan mürididir, Yahudi hayranıdır, İslam ve Türk düşmanıdır. Bakın hepimiz şehit torunlarıyız. Benim babam Van’da şehit olmuş, oğlum Mardin’de şehit olmuş. Ben halen bu şeytana hayranlık duyanları bir kez daha uyarıyorum" dedi.Yapılan konuşmaların ardından Şehit Kaymakam Mehmet Fatih Safitürk Sürekli Eğitim Merkezi kurdelesi Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Şirin Yaşar, Şehit Kaymakamın Babası Asım Safitürk ile Ercişli şehit yakınları tarafından kesilerek hizmete açıldı. Tören, Oğuz Çalışkan tarafından Şehit Kaymakamın yağlı boyadan yapılan resminin Baba Safitürk’e hediye edilmesi ve emekli öğretmen Rıfat Çalışkan’ın resim sergisinin gezilmesinin ardından davetliler onuruna verilen yemekle sona erdi.

Bakmadan Geçme