Şehit Serhat Önder Çocuk Koruma Merkezi açıldı

Türk Kızılayı tarafından 15 Temmuz darbe girişimi sırasında 'darbe gerçekleşmesin diye uğraşacağız, kendimizi göstereceğiz' diyerek eşi ve çocuklarını da yanına alıp Genelkurmay Başkanlığının önüne giden şehit Türk Kızılayı Küçükesat Şube Başkanı Serhat Önder adına 'Şehit Serhat Önder Çocuk Koruma Merkezi' ve 'Şehit Serhat Önder Sosyal Hizmet Merkezi' açıldı.

Türk Kızılayı tarafından 15 Temmuz darbe girişimi sırasında "darbe gerçekleşmesin diye uğraşacağız, kendimizi göstereceğiz" diyerek eşi ve çocuklarını da yanına alıp Genelkurmay Başkanlığının önüne giden şehit Türk Kızılayı Küçükesat Şube Başkanı Serhat Önder adına ‘Şehit Serhat Önder Çocuk Koruma Merkezi’ ve ’Şehit Serhat Önder Sosyal Hizmet Merkezi’ açıldı.

Şehit Serhat Önder’in ismi bin 500 mülteci çocuğa psikososyal destek ve çeşitli eğitimlerin verileceği çocuk koruma merkezinde yaşayacak.

"Bu toprakları bize vatan kılmak için çalışan, çarpışan bir kardeşimizdi"

Ulus Anafartalar Caddesi’ndeki çocuk koruma merkezinin açılışında konuşan Türk Kızılayı Başkanı Kerem Kınık, 15 Temmuz darbe girişiminde, Türk milletinin cesur fertlerinin darbeye karşı direndiğini kaydederek, "Serhat kardeşimiz de bunlardan biriydi. O hem bir Kızılay gönüllüsüydü hem de milletinin onurlu bir ferdi olarak bu toprakları bize vatan kılmak için çalışan, çarpışan bir kardeşimizdi. Cenab-ı Hakk’tan ona rahmet diliyoruz. Bize düşen de böyle güzel faaliyetlerle onların anılarını yaşatmak" ifadelerini kullandı.

"Merkeze, UNICEF ve Norveç Kızılhaçı da fon desteği sağladı"

Çocuk koruma merkezinde, Türkiye’ye sığınan mültecilerin çocuklarının ihtiyaç duyduğu psikososyal hizmetlerin verilmesi açısından bu merkezlerin çok önemli olduğuna dikkat çeken Kınık, UNICEF ve Norveç Kızılhaçı’nın da merkeze fon desteği sağladığı bilgisini verdi.

Kınık, koruma merkezinde kalan çocukların günlük beslenmelerinin de Türk Kızılayı Ankara Şubesi aşevinden sağlanacağını söyleyerek, merkezde güzel hizmetler verilmesi temennisinde bulundu. Konuşmaların ardından açılış kurdelesini Şehit Önder’in ailesi ile birlikte kesen Kınık, daha sonra merkezde eğitim gören çocuklarla bir araya geldi. Çocuklarla sohbet eden Kınık, müzik dersine katılarak darbuka çaldı.

Bakmadan Geçme