Sosyal Medya Bizleri Nasıl Etkiliyor?

Malatya Büyükşehir Kent konseyi Gençlik Meclisi sokağın nabzını yoklayan röportajlarına bir yenisini ekledi.

Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından İnönü Üniversitesi Kampüsünde gerçekleştirilen röportaj da gençlere yöneltilen “ Sosyal Medya Bizleri Nasıl Etkiliyor” sorusuna gençler birçok farklı yanıt verdiler. 
Birbirinden farklı cevapların alındığı soruya verilen bazı yanıtlar ise şöyle: “Zamanımızın büyük çoğunluğu sosyal medyada geçiyor.” “ Bilgi kirliliğinin her geçen gün arttığı bu dönemde sağlıklı bir mecra olarak algılamıyorum.” “ Kullanılan niyete göre sosyal medyanın verimliliği veya verimsizliği de ortaya çıkıyor.” “ Eğer olumlu şekilde kullanırsak teknolojiyi ve sosyal medyayı bir avantaja dönüştürebiliriz.” “İnsanların asosyalleşmesine ve insan ilişkilerinde zayıflıklara sebep oluyor.” “ İletişim ve haberleşmeyi geliştiriyor.” “ Asıl sorumluluklarımızı bir kenara atmamıza ve zamanımızı boşa harcamamıza sebep oluyor.” Şeklinde cevaplar alındı.

Röportajlarla ilgili konuşan Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Gençlik Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Ebubekir Tay : “ Röportajları yaparken asıl amacımız gündemde olan ve sürekli zihin dünyamızı meşgul eden sorun veya konuların vatandaşlar ve gençler arasında nasıl algılandığı, bu konulara çözüm yolu olarak neler öngörüldüğünü ortaya çıkarmak. Bu röportajlarımız farklı başlıklarda devam edecektir. Gençlik Meclisi olarak yaptığımız bütün çalışmalarda bizlerden desteğini esirgemeyen Büyükşehir Kent Konseyi Genel Sekreterliği’ne teşekkür ederim.” dedi. 

Bakmadan Geçme