Sosyal Politikalarda Gönül Adımları Konya'yı Dinliyoruz Çalıştayı Yapıldı

AK Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, “Sosyal Politikalarda Gönül Adımları Konya’yı Dinliyoruz” programında Konya’daki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi. Proje ile Konyalıyı dinlemek, parti ve hükümet olarak yapacaklarını istişare etmek istediklerini kaydeden Öznur Çalık, sosyal belediyecilik konusunda Konya Büyükşehir Belediyesi’nin örnek uygulamalara imza attığını söyledi.

AK Parti Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkanlığı ve Konya İl Başkanlığı tarafından “Sosyal Politikalarda Gönül Adımları Konya’yı Dinliyoruz” programı düzenlendi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sosyal Politikalar Başkanı Öznur Çalık’ın katılımı ile düzenlenen programda konuşan AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, her alanda yapılan güzel çalışmaların sosyal politikalar alanında da sürecini takip etmek adına hep birlikte olacaklarını belirterek, çalışmanın hayırlara vesile olmasını diledi.

SOSYAL POLİTİKALARBELEDİYECİLİĞİN ANA UNSURUDUR Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, sosyal politikaların belediyeciliğin ana unsuru olduğunu belirterek, “Fiziki hizmetler tamamen dolaylı hizmetlerdir. Sosyal belediyecilik faaliyetleri ise doğrudan insana ulaşan faaliyetler olduğu için şehir yönetimi açısından önem arz etmektedir. Konya bu konuda örnek çalışmalara imza atmakta olan ve son derece duyarlı olan bir şehirdir. Bin kişiye düşen sivil toplum kuruluşu sayısında Konya birinci sırada. Konya’nın bir başka özelliği de sivil toplum kuruluşları eliyle yürütülen sosyal çalışmalara ilaveten vakıf insan kurumsallaşmasıdır. Mahallelerimizde, köylerimizde vakıf insanlarımız var. Tek başına kurum gibi faaliyet gösteren, mahallelerin problemleri ile ilgilenen, komşularının ihtiyaçlarını gideren, danışılan, problemleri çözen insanlarımız var. Bu da şehrimizin bir farkını oluşturuyor. Belediye olarak vakıf insan yetiştirme projesi adında bir çalışmayı yürütüyoruz” dedi.

ÖRNEK ÇALIŞMALARA İMZA ATIYORUZ Konuşmasında, Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Aile Destek Merkezi hakkında da bilgi veren Başkan Akyürek, “Aile Destek Merkezimiz, psikolojik danışmanlık yapıyor. Ailelerin problemlerini çözmek için çalışıyor. Kuruluşundan bugüne 78 bin Konyalı hemşehrimize danışmanlık hizmetini gönüllü olarak veren bir kuruluş olarak faaliyetlerini yürütüyor. Konya yerel yönetim anlayışında insanlarımızın tamamına ulaşacak sosyal faaliyetler konusunda çok sayıda çalışma yürüttük. Sosyal Kart’tan meslek edindirme kurslarına, eğitim yardımlarından ihtiyaç sahibi ailelere verdiğimiz desteklere, Alo Cenaze hizmetlerine kadar örnek faaliyet yürütüyoruz” diye konuştu. Başkan Akyürek, “Sosyal Politikalarda Gönül Adımları Konya’yı Dinliyoruz” çalışmasının belediyeler olarak faaliyetlerine katkı yapacağını, ışık tutacağını belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

EN KIYMETLİ VARLIĞIMIZ İNSAN VARLIĞIDIR AK Parti MKYK Üyesi ve Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, millet olarak en önemli sermayelerinin insan olduğuna vurgu yaparak, “İnsan sermayesi güçlü olan ülkeler ayakta kalmışlardır ve kalacaklardır. Bizim insan sermayemizi çoğaltma konusunda büyük gayret sarf etmemiz gerekiyor. Çünkü bizim en kıymetli varlığımız insan varlığıdır. Bizim insan kaynağımızı beslememiz lazım, geliştirmemiz lazım. Çoğaltmamız lazım ve hiç kimseyi dışarda tutma lüksüne sahip değiliz. Herkesi bu potanın içinde eritmemiz ve millet haline getirmemiz lazım. Bu uğurda elimizden ne geliyorsa sarf etmemiz lazım” dedi. HEDEFİMİZ TERÖRİSTLERİ TEMİZLEMEK AK Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, “Ortadoğu coğrafyasını ateş çemberine çeviren emperyalist güçlerin bilmesi gereken bir hadise var. Bizim onların aklı gibi Suriye’de hiçbir şekilde bir aklımız yok. Bizim en önemli hedefimiz teröristleri o bölgeden temizlemek, ülkemizin sınır güvenliğini ve Suriye’nin toprak bütünlüğünü sağlamaktır. Biz, Suriye’den herhangi bir parça alma umudunda değiliz. Biz Suriye’yi yeniden ihya etmek, yeniden inşa etmek ve teröristlerden tamamen temizlemek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

KONYA’DA SAĞLIKTAKİ MEMNUNİYET ORANI YÜZDE 83 “Sosyal Politikalarda Gönül Adımları“ projesi ile Konya’da Konyalıyı dinlemek, parti ve hükümet olarak yapacaklarını istişare etmek istediklerini kaydeden Öznur Çalık, bu alanda varsa eksikliklerini giderme amacında olduklarına vurgu yaptı. Çalık, konuşmasını şöyle sürdürdü: “2002 Türkiye’sinde vatandaşımızın sadece yüzde 69’u sosyal güvenlik kapsamındaydı. Geride kalan vatandaşımızın yüzde 31’i yani yaklaşık 25 milyon vatandaşımız o dönemde sosyal güvenlik kapsamında değildi. Şu anda bizler bu oranı yüzde 100’e ulaştırdık. Şu anda Türkiye Cumhuriyeti’nde sağlık hizmetlerinden yararlanamayan tek bir vatandaşımız var mı? Bu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin sosyal devlet olduğunun sadece bir göstergesidir. Sosyal yardımlarımız ise tam 50.2 milyar TL’ye ulaşmıştır. 2002’de bu rakam 1.3 milyar TL idi. Bu arada Konya’da sağlıktaki memnuniyet oranı yüzde 83.”

KONYA BÜYÜKŞEHİR SOSYAL BELEDİYECİLİKTE ÖRNEK

Sosyal belediyecilik konusuna da değinen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, bu konuda Konya Büyükşehir Belediyesi’nin örnek uygulamalara imza attığını söyledi. Çalık, “Tüm dünyada artık yerel yönetimlerin en önemli ayağı sosyal belediyeciliktir. Uluslararası kuruluşlar da dahil olmak üzere sosyal belediyecilik, ana akım haline gelmeli deniliyor. Ama binlerce şükürler olsun ki yerel yönetimlerde sosyal belediyeciliği inşa ettik ve Konya’da da bunun en güzel örneklerini görüyoruz” şeklinde konuştu. Proje kapsamında programa davet edilen belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve teşkilat mensupları, hükümetin ve partinin sağlık, eğitim, aile ve gençlik ile sosyal politikalar alanındaki görüş ile fikirlerini istişare etme imkanı buldu.

Bakmadan Geçme