SRC Sınavı artık Van'da yapılacak

Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı M. Emin Tuğrul, SRC sınavının Van'da yapılmasında emeği geçen Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi'ye teşekkür etti.

Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı M. Emin Tuğrul, SRC sınavının Van’da yapılmasında emeği geçen Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi’ye teşekkür etti.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı M. Emin Tuğrul, daha önce SRC sınavına girmek için Erzurum ve Diyarbakır’a gitmek zorunda kalan sürücülerin artık Van’da sınava girebileceklerini söyledi. Tuğrul, “Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi’nin Ulaştırma Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek ile yaptığı görüşmeler sonucu ekim ayından itibaren SRC sınavının Van’da da yapılacağı açıklandı. Sayın Bakan Yardımcımız Fatih Çiftçi’nin girişimleri sonucu Van’ın önemli bir sorunu daha çözüldü. Van’ın sınav merkezi olmasıyla birlikte SRC belgesi alması gereken Vanlı sürücüler, büyük bir sıkıntıdan kurtulacaklar. Ayrıca hem maddi hem de zamandan kazanacaklar. Van’ın sınav merkezi olmasıyla birlikte Hakkâri, Bitlis, Iğdır gibi çevre illerde yaşayan sürücüler de kendilerine daha yakın olan Van’da sınava girme imkânından yararlanacaklar" dedi.

Her türlü kamyon, kamyonet, çekici, yarı römork, tanker, otobüs, minibüs, otomobil, okul taşıtı gibi araçları kullanan sürücülerden yasal olarak istenen SRC belgesini almak isteyenlerin ekim ayından itibaren Van’da sınava gireceğini belirten Tuğrul, “Sayın Bakan Yardımcımız Çiftçi’nin çabaları sonucunda bununla ilgili son nokta konuldu. Artık ilimizde de SRC sınavı yapılacaktır. Ekim 2017 yılından itibaren SRC belgesi almak isteyen sürücülerimiz başka illere gitmek zorunda kalmayacaklar. Kendi memleketlerinde bu sınava girebilecekler. Sürücülerin sınav çilesi son buldu. Bu imkanın sağlanmasında her zaman yanımızda bulunan ve bizlere destek olan Fatih Çiftçi’ye tekrar teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme