Suriyeli Çocuklar Hayallerini Maketlerle Resimlerle Anlattılar

Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Çocuk Meclisi ve İnönü Üniversitesi Sosyal ve Entelektüel Faaliyetler Topluluğu iş birliğinde Malatya ilinde göçmen kampında yaşamını sürdüren; özellikle anne ve babası olmayan 6-10 yaş Aralığındaki 30 çocukla Göç Çocukları Atölyesi çalışması adı altında bir birinden farklı etkinliğin yer aldığı bir program düzenlendi.

Atölye çalışmasında yer alan öğrenciler, çocukların rutin hayatlarına farkındalık katmak ve yaşam alanlarını bir günlüğüne değiştirerek onlara yalnız olmadıklarını hissettirmek amacıyla ortaklaşa atölye çalışması kapsamında çeşitli etkinlikler yaptılar.
Büyükşehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Sabri Akın ve İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nusret Akpolat göç atölyesini gezerek, çocuklarla beraber yemek yediler.

Beydağı Kampında yaşayan Suriyeli çocuklar ile beraber İnönü Üniversitesini ziyaret ettiklerini ifade eden Sabri Akın, “ Bu etkinlikteki temel hedefimiz, kamp ortamında yaşayan çocuklarımızı üniversite öğrencilerimizle buluşturup, onlarla anı ortamı paylaşıp gerek resim ve gerekse bir takım sosyal etkinlikler yaparak çocukların sosyal yönlerinin daha çok gelişmesine katkı sunmaktır” dedi.
Suriyeli çocukların proje kapsamında üniversite öğrencileri ile iletişim sağlamalarının çocuklara ciddi manada katkı sağlayacağını söyleyen Sabri Akın, buna benzer çalışmaları yıl boyunca sürdürmeyi planladıklarını söyledi.

Çocukları üniversite öğrencileri ile buluşturmak ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak istediklerini belirterek sağlayan Malatya Büyükşehir Kent Konseyi’ne öğrenci topluluğunun sosyal sorumluluk projesine ciddi bir destek sağladıkları için teşekkürlerini söyledi.
Daha sonra söz alan bazı Suriyeli çocuklar ise Malatya’da olmaktan gayet memnun olduklarını söyleyerek herkese teşekkür ettiler. Konuşmaların ardından çocukların el becerileri ile yaptıkları çeşitli oyuncaklar, resimler ve maket çalışmaları sergilenerek üniversiteli öğrencilerin beğenisine sunuldu.

Bakmadan Geçme