Suriyeli ve Iraklı ailelere yardım

Yaşanan savaştan kaçarak Adıyaman'a gelen Iraklı ve Suriyeli ailelere gıda ve beyaz eşya yardımı yapıldı. Suriyeli ailenin terasında asılan Türk Bayrağı dikkatlerden kaçmadı.Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi İyilik-Der Adıyaman Şube...

Yaşanan savaştan kaçarak Adıyaman’a gelen Iraklı ve Suriyeli ailelere gıda ve beyaz eşya yardımı yapıldı. Suriyeli ailenin terasında asılan Türk Bayrağı dikkatlerden kaçmadı.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi İyilik-Der Adıyaman Şube Başkanlığı tarafından savaştan kaçarak Adıyaman’a yerleşen Iraklı Şehzadat Ali ve ailesine buzdolabı, çamaşır makinesi, fırın ile halı yardımı yapıldı. Aldıkları yardımdan dolayı oldukça mutlu olduklarını dile getiren Şehzadat Ali ve ailesi Türkiye’ye ve Türkiye halkına minnettar olduklarını dile getirerek İyilik-Der üyesine teşekkür etti.

Iraklı aileye yardım eden İyilik-Der üyeleri daha sonra Suriye’den gelen Mustafa Muhammed’e ve ailesine yardımda bulundu. İyilik-Der üyeleri Mustafa Muhammed’e de, buzdolabı, çamaşır makinesi, fırın ile halı yardımı yaptı. Yaşanan savaştan ailesiyle birlikte gelen Mustafa Muhammed, Türkiye’nin kendilerine yaptıkları yardımı hiçbir zaman unutamayacaklarını ve teşekkür amacıyla evlerinin terasına Türk Bayrağı astıklarını dile getirdi.

Yapılan yardımlardan dolayı oldukça mutlu olduklarını söyleyen Iraklı Şehzadat Ali, “5 gündür gelmişim Türkiye’ye. Irak Kerkük’ten geldim, savaş var Irak’ta, çocuklarıma bir şey olur korkusundan kaçtım geldim. Türkiye Müslüman devletidir, yardımcıdır. El açan insanlara yardımcıdır. İyilik-Der bize çok yardımcı oldu. Buzdolabı bize verdi, ocak verdi bize fırınlı. Çamaşır makinesi bize verdi” dedi.Daha sonra konuşan İyilik- Der Görevlisi Mehmet Şaşma ise, “Ailelerimiz Irak’tan ve Suriye’den yeni gelmişti. Onlara buzdolabı, çamaşır makinesi, fırınlı ocak, halı ve bir miktarda gıda maddesi kendilerine verdik” dedi.

Bakmadan Geçme