Tapu Ve Kadastro Müdürlerinden Vali Kaban'a Ziyaret  

Tapu ve Kadastro 16. Bölge Müdürü Mahir Tuncer ve beraberindeki heyet, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün 171. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle Vali Ali Kaban'a nezaket ziyaretinde bulundu.

Valilik Makamında gerçekleşen ziyarette Bölge Müdürü Mahir Tuncer, Kadastro Müdürü M. Onur Sadioğlu, Battalgazi Tapu Müdürü Hasan Doğan ve Yeşilyurt Tapu Müdürü Cengiz Çelik katıldılar.
Ziyarette konuşan Tuncer, 21 Mayıs 1847 tarihinde “Defterhane-i Amire Kalemi” adıyla kurulan Tapu Kadastronun 171 yıldır başarıyla hizmet vermeye devam ettiğini söyledi.
Kurumlarının Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı olduğunu hatırlatan Tuncer Bölge Müdürlüğünün Elazığ da olduğunu Elazığ, Bingöl, Tunceli ve Malatya illerinin buraya bağlı olduğu toplam 575 personel ile çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.
Vali Ali Kaban’da yaptığı konuşmasında “Tapu ve Kadastro Teşkilatı hakikaten bir ülkenin bir anlamda tapusunu tutuyor. Bu ülkenin tapusu, zannedilir ki şahısların tapusu tutuluyor ama ülkenin tapusu tutuluyor bu anlamda da bizim devlet tarihimizde her zaman çok önem taşımış bir husus. Bir yere gittiğimizde oranın öncelikli bir tapusunu çıkartarak başlamışız. Osmanlı'nın batılı anlamda kurumsallaşmaya başladığı dönem sonrasında Cumhuriyetle birlikte daha da geliştirilerek bir sistematiğe dönüştürülmüş olması. Artı bugün Takbis projesi üzerinden Türkiye'nin en başarılı e-devlet projelerinden birisi olarak gelinen nokta. Artı Tapu Kadastronun artık yenidünyada aldığı fonksiyon itibariyle gittikçe sivil bir niteliğe bürünmesi kamu içerisinde sadece denetleyici bir teşkilata dönüşmüş olması gelinen noktanın ne kadar ileri bir nokta olduğunu göstermekten başka bir şey ifade etmiyor. Hakikaten Tapu Kadastro Teşkilatı tahmin edilenden çok ötesinde bir noktada duruyor orada ülkelerin tapuları, tapu nüfus yapıları gibi çok büyük önem arz eder. Bir ülke işgal edildiğinde hatırlayın şu geçtiğimiz 20-30 yıl içerisindeki bütün dağılan devlet teşkilatı olan tüm ülkelerde ilk zarara uğrattıkları şeyler tapu kayıtları ve nüfus kayıtlarıdır. Bu yolla buradaki yüzyıllarca, binyıllarca oluşturulmuş olan düzen allak bullak edilir. Bu anlamda bunun allak bullak olmaması için en önemli koruyucu tutucu bir şeyi zapt etmek anlamındaki kurumlardan birisi olarak da Tapu Kadastro Teşkilatımızın kuruluş yıldönümünü bende kutluyorum. Hakikaten çok fedakârlık ve yapılması gereken bir iş dağ, bayır çok fazla emek sarf edildi. Geçtiğimiz 10 yıl içerisinde çok büyük çabalar sarf edildi. Bunu da gördük ve biliyoruz.  Bundan sonra artık sistemin yeniden bilgisayar ortamında, dijital ortamda toplanması noktasındaki yapılan faaliyetler artık son noktadır. Yani şu an ki bildiğimiz teknoloji ve bunun bir ötesi yok. Şu anda teşkilatlanması gayet başarılı yürütülüyor. Ben burada Tapu ve Kadastro Teşkilatımızın bu mutlu gününü kutlarken aynı zamanda her bir emektar çalışanına da Bölge Müdüründen kademenin en altında yer alan emektarına kadar hepinizi kutluyorum. Çok büyük bir çabanın içerisindesiniz. Nice yıllara diyorum. Ülkenin tapusunu tutma hususunda ki bu gayretin bu çabanın ve bu özverinin daha nice zamanlara kadar devam etmesini diliyorum.” dedi.

Bakmadan Geçme