Tarihi eski askerlik binası restore ediliyor

Malatya'da, 1893 yılında yapılan eski askerlik binasındaki restorasyon çalışmaları sürüyor.

Battalgazi Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, 1893 yılında yapılan tarihi Askerlik Şubesi'ndeki restorasyon çalışmalarını Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan yerinde inceledi.

Osmanlı Padişahı Abdülhamit Han döneminde yapılan ve kentte uzun yıllar redif asker alma yeri olarak işlev gören tarihi bina, daha sonraki süreçte Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından kullanıldı.

Tarihi binanın Battalgazi Belediyesine devri ile başlayan süreçte, yapılan restorasyon çalışmalarıyla tarihi bina gün yüzüne çıktı.

Restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından binanın Kent Müzesi olarak hizmet vereceğini aktaran Gürkan,  "Askerlik Şubesi 1893 yılların sonlarında yapılan bir yapı. Hakikaten o dönemde Osmanlı topraklarında 8 -10 mekanda yapılan tarihi yapıtlardan bir tanesi. O dönemde redif asker alma yeri olarak hizmet vermiş. Burayı kent müzesi olarak düzenleyeceğiz, kendi başına bir müze olacak. Kendi başına inceleme konusu olacak. Çalışmaları temmuz ayında bitirmeyi planlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme