Tarihi hamam, kültür merkezi ve müze olacak

Malatya'da, Battalgazi Belediyesi tarafından aslına uygun restore edilen tarihi Tahtalı Hamamı, "Hamam Müzesi ve Kültür Merkezi" olarak kente kazandırılıyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Battalgazi Belediyesi tarafından kamulaştırıldıktan sonra aslına uygun restorasyon çalışmaları başlatılan Tahtalı Hamam'ında restorasyon çalışmalarında sona gelindi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, restorasyon çalışmaları tamamlanma aşamasına gelen Tahtalı Hamam'da incelemelerde bulundu.

Gürkan, hamamın kentin eski hamamlarından biri olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Hamam bin 800'lü yılların sonlarına doğru yapılmış, epey bir süre Malatyalının temizliği boyutunda hizmet vermiş bir mekan. Daha sonra kendi haline terk edilmiş. Terk edilmekle birlikte duvarları yıkılmış, işlevsel anlamda yapılacak hiçbir şeyi kalmamıştı. Süreç içinde de artık yıkılmaya mahkum olmuş bir yapı durumundaydı." 

Hamamın varislerinin sayısının fazla olması nedeniyle kamulaştırmanın biraz uzun sürdüğünü kaydeden Gürkan, "Göründüğü gibi artık teslim aşamasına geldi. Birkaç rötuştan sonra ihale ile ilgili müellif firma teslimini gerçekleştirecek. Buranın, Hamam Müzesi ve Kültür Merkezi olarak işlev görmesi noktasında gerekli çalışmalara başladık. İnşallah ilkbaharda Malatya’ya Tahtalı Minare Hamamını kazandıracağız." ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme