Tatvan'da 'Frene değil, kurala güven' uyarısı

Bitlis'in Tatvan Kaymakamlığı, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde yaşanılabilecek olası trafik kazalarının önüne geçmek ve bu konudaki duyarlılığı arttırmak amacıyla ilçenin giriş ve çıkış noktaları başta olmak üzere birçok...

Bitlis’in Tatvan Kaymakamlığı, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde yaşanılabilecek olası trafik kazalarının önüne geçmek ve bu konudaki duyarlılığı arttırmak amacıyla ilçenin giriş ve çıkış noktaları başta olmak üzere birçok farklı noktaya “Frene değil, kurala güven” pankartı astı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun direktifleriyle "Frene değil kurala güven" sloganıyla başlatılan trafik denetimleri kapsamında Tatvan ilçesinde de gerekli önlemler alınmaya başlandı. Kurban Bayramı süresince ve sonrasında yaşanılabilecek trafik kazalarını en aza indirerek konuya karşı duyarlılık oluşturmayı amaçlayan Tatvan Kaymakamlığı, ilçenin giriş ve çıkış noktaları başta olmak üzere birçok farklı noktaya “Frene değil, kurala güven”, “İyi bayramlar, hayırlı yolculuklar” yazılı pankartlar astı. Sürücüler ve yayaların rahatlıkla görebileceği alanlara asılan pankartlarla yaşanılabilecek olası trafik kazarının önüne geçmek ve bu konuda duyarlılık oluşturulması amaçlanıyor.

Kurban Bayramı tatili süresince vatandaşların huzur ve güven içerisinde bir bayram geçirmeleri için gerekli her türlü tedbirin alındığını belirten Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, kaymakamlık olarak ilçenin farklı noktalarına astırdıkları pankartlarla da sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyararak, yaşanılabilecek olası trafik kazarının önüne geçmeyi amaçladıklarını söyledi. Özellikle bayram süresince yola çıkacak olan sürücülere uyarılarda bulunan Kaymakam Özkan, “Kurban Bayramı ile birlikte yolculuğa çıkacak sürücülerimizin kendilerini ve beraberindekileri kazalardan korumalarına ve güvenli yolculuk yapmalarına katkıda bulunmak için hem sürücüler hem de halkımızı bilinçlendirme çalışmaları yapılıyor. Bunun için de ilçemizin giriş ve çıkış noktaları başta olmak üzere birçok farklı noktaya üzerinde ‘Frene Değil, Kurala Güven’, ‘İyi bayramlar, hayırlı yolculuklar’ yazan pankartlar astık. Amacımız her yıl özellikle bayramlarda yaşanılan binlerce kazanın önüne geçmek ve bu konuya dikkat çekerek duyarlılık bilinci oluşturmaktır. Bunun için ilçemiz genelinde gerekli tüm tedbirleri aldık. Ekiplerimiz 24 saat boyunca çalışma yürütüyorlar. Görevli ekiplerimiz tarafından yapılan denetimlerle de sürücülere uyarı yaparak ‘hayırlı ve kazasız bayramlar’ diliyoruz. İnşallah bizler yolculuklarımızda trafik kuralları ve hız limitlerine uyarak, bu bayramı kazasız olarak geçirmiş olacağız. Ben bu vesile ile bayram süresince halkımızın huzur ve güvenliği için çalışacak olan tüm ekiplerimize kolaylıklar diliyor, yola çıkacak olan tüm vatandaşlarımıza da kazasız ve hayırlı yolculuklar diliyorum” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme