Teröristlerce katledilen Muştu kabri başında anıldı

Van'ın Özalp ilçesinde PKK'lı teröristlerce evinin önünde katledilen AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Muştu, ölümünün birinci yılında anıldı

Özalp Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Vardar: "Bu saldırıyı yapan teröristlerin bir çoğu etkisiz hale getirilmiştir. Devletimiz hiçbir terörist kalmayıncaya kadar mücadelesini sürdürecektir"
AK Parti Van İl Başkanı Soğanda:
"Memleketin huzurunu istemeyen emperyalist güçlerin maşası olan terör örgütü maalesef yine kan kustu. Aydın Muştu, evinin önünde haince, adice çocuklarının önünde şehit edildi"

Van'ın Özalp ilçesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda evinin önünde katledilen AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Muştu, ölümünün birinci yılında anıldı. 

Özalp Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ferhat Vardar, AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, İlçe Müftüsü Nihat Koç ve vatandaşlar, Muştu'nun Mollahasan Mahallesi'ndeki mezarı başında bir araya gelerek dua etti. 

Daha sonra Aydın Muştu'nun evine giden Vardar ve beraberindekiler aile üyeleriyle bir araya gelerek, üzüntülerini dile getirdi. 

"Muştu'nun katilleri etkisiz hale getirildi"

Ferhat Vardar, geçen yıl çok üzücü bir olay yaşadıklarını belirterek, bundan sonra bu tür olayların yaşanmamasını temenni etti. 

Muştu'nun ailesine sabırlar dileyen Vardar, "Rabb'im hiçbir terör örgütüne fırsat vermesin. Devletimizi, milletimizi güçlü kılsın. Bu saldırıyı yapan teröristlerin bir çoğu etkisiz hale getirilmiştir. Devletimiz hiçbir terörist kalmayıncaya kadar mücadelesini sürdürecektir. Devletimiz ve milletimiz sonunda muzaffer çıkacaktır. İnşallah bundan sonra hiçbir insanımız şehit olmaz. Aydın Muştu'nun mekanı cennet olsun. Başımız sağ olsun." ifadelerini kullandı.

"Çocuklarının önünde şehit edildi"

AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda da dava arkadaşları Aydın Muştu'nun şehadetinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi. 

"Aydın Muştu, geçen yıl Özalp ilçemizin Aşağı Mollahasan Mahallesi'nde çocuklarının gözleri önünde terör örgütü PKK tarafından haince şehit edildi." diyen Soğanda, şöyle konuştu:

"Ağabeyimizi kaybettiğimiz zamandan şimdiye geçen süreçte devletimiz ve teşkilatımız şehidimizin bizlere emanetini asla yanlız bırakmadık. Hain terör örgütü PKK, Özalp'ın Aydınlarını şehit ederek asla istediğini başaramayacaktır. Aydın Muştu da Aydın Ahi de her zaman için devletinin yanında olan insanlarımızdı. Şehidimizin vefatının yıl dönümünde kendisini mezarı başında anarak dualar ettik. Şehidimizin ailesinin de yanında olduk. Dualar ettik ve sabır diledik. Birkez daha şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum."

Aydın Muştu için İmam Şafii Camisi'nde de mevlit okutuldu.

Bakmadan Geçme