Terörizm ve Asimetrik Savaş Paneli

UMED Başkanı Değirmenci, "FETÖ yıllardır emperyalizmin istediği paralel dini dünyaya sunmaktadır. DEAŞ ise İslamofobik merkezlere hizmet ederek, İslam düşmanlığının dünyada yaygınlaşmasına hizmet etmektedir. İki terör örgütü de kardeştir"

Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) Başkanı Aslan Değirmenci, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) emperyalizmin istediği paralel dini dünyaya sunduğunu belirterek, "DEAŞ ise İslamofobik merkezlere hizmet ederek, İslam düşmanlığının dünyada yaygınlaşmasına hizmet etmektedir. İki terör örgütü de kardeştir." değerlendirmesinde bulundu. 

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Malatya Şubesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, UMED Başkanı Aslan Değirmenci, vakıf tarafından düzenlenen "Terörizm ve Asimetrik Savaş" konulu panele konuşmacı olarak katıldı.

Değirmenci, TÜRGEV Hayma Hatun Yüksek Öğretim Kız Öğrenci Yurdu'nda düzenlenen panelde yaptığı konuşmada, terörün ezeli kardeşlikleri, birlikleri, özgürlükleri ve barışı hedef alan, küresel emperyalizmin aracı olduğunu kaydetti.

Terör örgütlerinin ideolojisinin olmadığını belirten Değirmenci, devrimin değişim, yenilik ve halk olduğunu, terör örgütleri PKK ve DHKP-C'nin ise bunlara savaş açtığını anlattı.

Terör örgütü PKK'nın kendisini yıllarca anti-emperyalist olarak sunduğuna dikkati çeken Değirmenci, "ABD eliyle Ortadoğu'da yürütülen işgal operasyonunda öncü kuvvet PKK'dır. ABD ile birlikte hareket eden bir örgüt nasıl olur da devrimci olur? Değildir. PKK emperyalizmin maşasıdır. DHKP-C de farklı değildir. Hatta kendi halkına fosfor gazıyla saldıran Esad rejimi DHKP-C’nin en büyük destekçilerinden biridir." ifadelerini kullandı. 

- "FETÖ ve DEAŞ kardeştir"

FETÖ ve DEAŞ'ı ise "örgütlü din istismarı yapan terör örgütü" olarak nitelendiren Değirmenci, şunları kaydetti:

"Her iki terör örgütü de İslamiyet'in doğrularını tahrip eden, örgütün çıkarlarına göre dini gerçekleri çarpıtan ve tabanına içi boşaltılmış bilgiler sunan yapılardır. FETÖ yıllardır Batı'da İslam karşıtlığıyla bilinen dernek, platform, vakıf ve forumlar tarafından fonlanmaktadır. Bu fonun karşılığında FETÖ yıllardır emperyalizmin istediği paralel dini dünyaya sunmaktadır. DEAŞ ise İslamofobik merkezlere hizmet ederek, İslam düşmanlığının dünyada yaygınlaşmasına hizmet etmektedir. İki terör örgütü de kardeştir. Her iki örgüt de amaçları doğrultusunda öldürmeye kodlanmıştır. Kodlamalarını yapan emperyalizmdir. Marksist-Leninist maskeli PKK ve DHKP-C gibi DEAŞ ve FETÖ'nün de kıblesi ABD'dir." 

Terör ve terörizmi doğuran, zemin hazırlayan etkenlerin başında antidemokratik süreçler olduğunu belirten Değirmenci, darbelerin terör örgütleri FETÖ ve PKK'yı büyüttüğüne dikkati çekti.

Değirmenci, PKK ve FETÖ'nün antidemokratik süreçlerde güçlerine güç kattığına işaret ederek, söz konusu terör örgütlerinin birbirinden çok zıt görünse de temel felsefeleri ve hareket eylem planlarının bir olduğunu, aynı yerden beslendiklerini anlattı.

Bakmadan Geçme