Terörle mücadelenin en önemlisi vatandaşın desteğidir

BitlisValisi Ustaoğlu, "İlimiz artık huzur, güven ve emniyetle anılıyor, anılmaya da devam edecek. Yıllardır başımıza musibet olan bu hain terör örgütünü inşallah bu ilde bir tane kalmayıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz"
 

"Sadece polis ve jandarmamızın tek başına terörle mücadele veremeyeceğini hepimiz biliyoruz. Bunların bir sürü kanal ve mücadele yöntemi var ama terörle mücadelenin en önemlisi, vatandaşın desteğidir"

Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, "İlimiz artık huzur, güven ve emniyetle anılıyor, anılmaya da devam edecek. Yıllardır başımıza musibet olan bu hain terör örgütünü inşallah bu ilde bir tane kalmayıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz." dedi.

Vali Ustaoğlu, "mahalle buluşmaları" kapsamında Yükseliş Mahallesi'ndeki taziye evinde vatandaşlarla bir araya gelerek, onların sıkıntı ve taleplerini dinledi.

Ustaoğlu, burada yaptığı konuşmada, hizmetlerin en önemlisinin, bu kentte terörün adının anılmaması olduğunu söyledi.

"Allah'a şükür bugün polisimiz, askerimiz ve korucumuz ilimizin her dağı ve tepesinde bayrağımızı dalgalandırıyor. Her ağacın dibinde ve mağaranın içine kadar hakim olan bir güvenlik gücümüz var." diyen Ustaoğlu, şöyle devam etti:

"İlimiz artık huzur, güven ve emniyetle anılıyor, anılmaya da devam edecek. Yıllardır başımıza musibet olan bu hain terör örgütünü inşallah bu ilde bir tane kalmayıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Bunun en çok mağduru sizlersiniz. Mağduriyetin giderilmesi adına tüm vatandaşların devletimize yardımcı olması lazım. İlimizin huzur ve güven şehri olması için herkese sorumluluk düşüyor. Sadece polis ve jandarmamızın tek başına terörle mücadele veremeyeceğini hepimiz biliyoruz. Bunların bir sürü kanal ve mücadele yöntemi var ama terörle mücadelenin en önemlisi vatandaşın desteğidir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da vatandaşların devletine, milletine ve bayrağına sahip çıkması gerekiyor."

Teröre sempati duyan, teşvik eden, yardım ve yataklık yapanların güvenlik güçlerine bildirilmesinin, terörle mücadele önem taşıdığını vurgulayan Ustaoğlu, sürekli vatandaşın yanında olduklarını dile getirdi.

Ustaoğlu, "Telefonum her gün açık. Bazen muhtarlarla bir araya geliyoruz. Yeter ki bu ilde vatandaşımız 24 saat kafasını yastığa koyduğunda güvenli ve rahat şekilde uyusun. Devletin bu hizmetini görsün diye koşturmaya çalışıyoruz. Kimin ne sıkıntısı varsa kapımız her zaman açık." diye konuştu.

Vatandaşları dinleyerek sıkıntı ve talepleri ilgili birim müdürlerine not aldıran Ustaoğlu, gereken işlemlerin yapılacağını ifade etti.

Mahalledeki incelemelerinin ardından Erhan Onur Güler Kayak Tesisi'ne geçen Ustaoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bilal Elkatmış'tan tesis hakkında bilgi aldı.

Toplantıya, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Bakmadan Geçme