Tıp öğrencileri kitaplarını hediye etti

Malatya'da İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesinde reçete yazma dersinden başarıyla geçen 4. sınıf öğrencileri ilaç rehberi kitaplarını 3. sınıf öğrencilerine hediye etti.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cengiz Yakıncı, 2016 - 2017 eğitim döneminde İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığınca 3. sınıfta öğrenim gören tıp öğrencilerine 240 ilaç rehberi hediye edildiğini belirtti.
Öğrencilerin çalışmalarını tamamlamasının ardından, girdikleri sınavda başarılı olduğunu aktaran Yakıncı, sınavda başarılı olan öğrencilerin ilaç rehberlerini kendilerinden sonra gelen 3. sınıf öğrencilerine hediye ettiğini söyledi.
Tıp fakültesinde ilk kez böyle bir uygulama yaptıklarını belirten Yakıncı, "Bu uygulama üniversitede bir ilk, diğer üniversitelere de örnek olması gerekiyor. Uygulamanın birçok faydası olacağını düşünüyorum. Bu ve benzeri uygulamalar yoluyla öğrenciler arasındaki diyalog artacak, ihtiyacı olan öğrencilere küçük de olsa maddi katkı sağlanacak. Gereksiz harcamalardan kaçınılarak, millî ekonomiye az da olsa destek verileceğini ve bu sayede yardımlaşma bilincinin de gelişeceğini düşünüyorum." diye konuştu.

Bakmadan Geçme