Topraklı Karakovan Bal Hasadı etkinliği 

Etkinlik kapsamında Van'a gelen tüketiciler, arıcı kıyafetleri giyip bal hasadı yaptı

Van'da düzenlenen "2. Topraklı Karakovan Bal Hasadı" etkinliğine katılan tüketiciler, arıcı kıyafeti giyip hasadını yaptıkları balı satın aldı.
Kentte, tüketicilerin satın aldıkları balı tanıyıp alması amacıyla düzenlenen etkinlik kapsamında çeşitli kentlerden Van'a gelen tüketiciler, İpekyolu ilçesi Vali Mithat Bey Mahallesi'nde karakovan balı üreten Ömer Akbulut'un evinin önüdeki bal üretim alanında bal hasadı yaptı.
Söz konusu üretim sahasında özel kıyafetler ile karakovan balı hasadı yapan vatandaşlar, kovandan çıkardıkları ürünleri satın almanın keyfini yaşadı.
Akbulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, topraklı karakovan balını tanıtmak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirtti.
Bu yıl etkinliğin ikincisini düzenlediklerini belirten Akbulut, şu ifadeleri kullandı:
"Bu balımız her yıl ekim ayının 10. gününde hasat edilir. Biz de ballarımızın hasat dönemi gelince vatandaşlarımızın gerçek balı tanıması için bu etkinliği düzenliyoruz. Çünkü vatandaşlarımız satışı yapılan çoğu baldan şikayetlerini dile getiriyor. Bizler de bu etkinlikle balı ve arıyı onların ayağına getiriyoruz. Onlar balı çıkarıp tadına bakıyor. Beğenenlerin balını hemen paket yapıp veriyoruz."
Kars'tan gelip bal hasadı etkinliğine katılan Nilay Akçay ise ilk defa böyle bir etkinlikle karşılaştığını ifade etti.
Akçay, "Etkinlikten çok zevk aldım. Bal yiyerek de ağzımız tatlandı. Karakovan balı mükemmel bir tada sahip. Bu balın en güzel özelliği organik olmasıdır. Ağzımıza aldığımızda o çiçek tatlarını hissedebiliyoruz." şeklinde konuştu.
İstanbul'dan etkinliğe katılan Şerife Gümüştekin de uzun zamandır organik bal yemediğini ve piyasada aradığı balı bulamadığını belirterek, "Etkinlikle gerçek bal tadını tatma imkanı bulduk. Hasadın nasıl yapıldığını da merak ediyorduk, buraya gelip kendimiz yaparak gördük ve çok memnun kaldık." dedi.

Bakmadan Geçme