Topraktepe'de 150 yıllık kanalizasyon sorunu çözüldü

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinin Topraktepe Mahallesinde yıllardır süren kanalizasyon sorunu çözüme kavuşturuldu.

Malatya’nın Doğanşehir ilçesinin Topraktepe Mahallesinde yıllardır süren kanalizasyon sorunu çözüme kavuşturuldu.

İlçeye 2 kilometre uzaklıkta bulunan Topraktepe Mahallesinde yaklaşık 150 yıllık kanalizasyon sorunu Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ)’nin çalışması ile çözüme kavuştu.

150 yıldan beri Akçadağ ilçesine bağlı Doğu Mahallesine akan Topraktepe Mahallesinin kanalizasyon sorunu için şuana kadar bir çözüm bulunamamıştı. Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük, bu yılki yatırım projesinde olmamasına rağmen konuyu MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir’e ilettiklerini belirterek, “Sağolsun bizleri kırmadılar ve yılların kanayan yarası olan sorunu çözdük. Atık sular hem Doğu mahallemizi tehdit ediyor hem de Akçadağ sulama kanalından aktığı için Akçadağ ve mahallelerini tehdit ediyordu. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır ve MASKİ Genel Müdürümüz Dr. Özgür Özdemir’e teşekkür ediyorum” dedi.

Doğu Mahallesi Muhtarı Taylan Duran ise sorunu yıllardır takip ettiğini belirterek, “Yıllardan beridir süren bir sorundu, bu sorun sürekli gündeme geliyordu ancak bir türlü aşılamıyordu. Bu güne kısmet oldu. Doğu Mahallesi üzerinden geçen bu kanalizasyon Akçadağ Sulama kanalına karışıyordu. Aynı zamanda yazın mevsimlik işçiler bu kanaldaki suyu kullanıyorlardı. Sorunun çözülmesinde emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Topraktepe Mahalle Muhtarı İbrahim Ağar ise, kanalizasyon sorununun yaklaşık 150 yıldır var olduğunu belirterek, “Daha önceki belediyelere de müracaatımız oldu, yaklaşık 100 metrelik bir boruyla sorun çözülecekken bir türlü çözmediler. Sorun artık çözüldü, emeği geçenlere teşekkür ederim" diye konuştu.

150 yıllık sorunun çözüme kavuşması ile birlikte kesilen kurban ise MASKİ ve şirket çalışanlarına ikram edildi.

Bakmadan Geçme