Trabzon'u halkımızın ihtiyacı olan  modern eserler ile donatıyoruz

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yapım çalışmalarına başlanılan Tam Otomatik Katlı Otopark ile Trabzon Öğretmenevi ve Cudibey Ortaokulu inşaatlarında incelemelerde bulundu. Gümrükçüoğlu, “Trabzon’u halkımızın ihtiyacı olan modern eserler ile donatıyoruz” dedi.

Hacıkasım Mevkii’nde başladıkları okul ve öğretmenevi inşaatlarının tamamlanmasının ardından, mevcut okul ve öğretmenevinin bulunduğu tarihi Karagöz Meydanı alanını, ‘kent meydanı’ olarak yeniden Trabzon’a kazandıracaklarını kaydeden Gümrükçüoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Trabzon şehir merkezinde bulunan Meydan Parkı’nı 2009-2014 yaptığımız çalışma ile üç katından daha büyük hale getirdik, yayalaştırdık ve halkımızın hizmetine sunduk. Sonrasında da Meydan Parkı II. etap çalışmalarını tamamlayarak bölgede tarihi ortaya çıkarttığımız gibi park alanını daha da büyüttük, iki alanı birleştirdik. Şimdi de Meydan Parkı III. etabın yapımına başlayacağız. Meydan Parkı’nın III. etabı bir seyir terası olacaktır. Bunları yaparken Trabzon şehir merkezinde tarihte var olan Karagöz Meydanı’nı da yeniden bu kadim şehre kazandırmak için sessiz sedasız çalışmalar yürüttük. Karagöz Meydanı alanında bugün Trabzon Öğretmenevi ile Cudibey Ortaokulu bulunuyor. Milli Eğitim Bakanlığımız ile yaptığımız görüşmelerde okul ve öğretmenevini başka alanda Belediyemiz tarafından inşa edilip Bakanlığımıza devretmemizin ardından Karagöz Meydanı alanının Belediyemize devri yönünde protokol imzaladık. Bunun için Tabakhane kentsel dönüşüm alanı içinde bulunan Hacıkasım bölgesindeki alanı TOKİ’den satın aldık. Burada okul ve öğretmenevini projelendirdik, ihalesini gerçekleştirdik ve yapımına başladık. Trabzon Öğretmenevi bugün 80 yatak kapasiteli iken 150 yatak kapasiteli çok modern bir öğretmenevi inşa ediyoruz. Aynı şekilde Cudibey Ortaokulunu da 36 derslikli olarak en güzel şekilde Hacıkasım Mevkii’nde Trabzon’a kazandırıyoruz” dedi. 

Trabzon şehir merkezine en modern şekilde katlı otopark kazandırmak için de uzun süredir çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Gümrükçüoğlu, “Hacıkasım Mevkii’nde yapımına başladığımız bu otopark için 25 milyon TL kamulaştırma bedeli ödedik. Kamulaştırma işlemlerinin tamamlanmasının ardından Türkiye’deki katlı otopark örneklerini inceleyerek Tam Otomatik Katlı Otopark Projesini hazırladık ve ihale sürecinin ardından yapımına başladık. İnşaat çalışmalarımızı kısa sürede tamamlayarak Tam Otomatik Katlı Otoparkı şehrimize kazandıracağız. Trabzon’umuza hayırlı olsun” diye konuştu. 

Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon’u bir dünya kenti haline getirmek için her alanda ciddi çalışmalar gerçekleştirmekte olduklarını belirtirken, “Bu amaçla mesai mefhumu gözetmeden işbaşındayız. Trabzon’u halkımızın ihtiyacı olan modern eserler ile donatıyoruz Trabzon’a hizmet bizler için en büyük mutluluktur” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme