Tüfenkçi, ''PKK'nın, PYD'nin yanında olmanız sizlere bir şey kazandırmaz'

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, "Hani 'Sırtını PKK/PYD'ye dayayarak siyaset yaptığını' iddia edenler var ya, çıkmışlar Mehmetçiğin Afrin operasyonuna karşı halkı sokağa çağırıyorlar. Bırakın halkı sokağa çağırmayı, siz terör örgütlerinin yanında olacağınıza milletin, halkın, Türkiye'nin yanında olun. Gidip PKK'nın, PYD'nin yanında olmanız sizlere bir şey kazandırmaz"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık, "Terör örgütleriyle sonuna kadar mücadele ettik, etmeye de devam edeceğiz. PKK, PYD, FETÖ, DEAŞ kaçacak, biz kovalayacağız"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Hani 'Sırtını PKK/PYD'ye dayayarak siyaset yaptığını' iddia edenler var ya, çıkmışlar Mehmetçiğin Afrin operasyonuna karşı halkı sokağa çağırıyorlar. Bırakın halkı sokağa çağırmayı, siz terör örgütlerinin yanında olacağınıza milletin, halkın, Türkiye'nin yanında olun. Gidip PKK'nın, PYD'nin yanında olmanız sizlere bir şey kazandırmaz." dedi.

Tüfenkci, Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Yeşilyurt Gençlik Kolları Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin önemli günlerden geçtiğini söyledi.

Afrin'de terör örgütlerine karşı önemli bir operasyon yürütüldüğü belirten Tüfenkci, operasyonu yürüten Mehmetçiklere Allah'tan yardım diledi. 

Tüfenkci, hem kırsalda hem de şehirde bütün terör örgütleri yok olana kadar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla mücadele ettiklerini ve etmeye de devam edeceklerini aktararak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Hani 'Sırtını PKK/PYD'ye dayayarak siyaset yaptığını' iddia edenler var ya, çıkmışlar Mehmetçiğin Afrin operasyonuna karşı halkı sokağa çağırıyorlar. Bırakın halkı sokağa çağırmayı, siz terör örgütlerinin yanında olacağınıza milletin, halkın, Türkiye'nin yanında olun. Gidip PKK'nın, PYD'nin yanında olmanız sizlere bir şey kazandırmaz. Ne sizlere, ne de siyaset yaptığınız kuruma bir şey kazandırmaz. Bizler bugüne kadar hep halkın yanında olduk. Halkla beraber yürüdük, halkla seçime gittik ve halk bizi iktidara getirdi. Biz Türkiye'yi kalkındırma, geliştirme yolunda sizlerden, milletten aldığımız destekle yolumuza devam edeceğiz."

Bakan Tüfenkci, 2019 seçimlerinin önemine dikkati çekerek "Önemli olan yerel seçimler. Yerel seçimlerde gece gündüz demeden gayret göstereceğiz. Akabinde milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçiminde de tarihi rekorlarla Cumhurbaşkanımızı iş başına getireceğiz. AK Parti'yi iş başına getireceğiz ve 2023 hedeflerine hep birlikte ulaşacağız." ifadelerini kullandı.

- "AK Parti ile siyaset gençleşti, Türkiye güçlendi"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ise siyasetin gençleştiğini, Türkiye'nin güçlendiğini söyledi.

Geleceğin gençliğini inşa etmek için bugün burada olduklarını aktaran Çalık, "Artık sadece bayrak asan, caddeleri süsleyen, broşör, slogan atan genç kitle yok. Artık gençliğimiz siyasette söz sahibi olmalıydı. Bu vesileyle AK Parti ile siyaset gençleşti, Türkiye güçlendi ve güçlenmeye devam edecek." diye konuştu.

Gençlere yönelik çalışmaları hakkında bilgiler veren Çalık, "Türkiye'nin her kademesinde gençlik iş başında. Siyaset gençleşiyor ve Türkiye güçleniyor." dedi. 

Çalık, Türkiye'nin zorlu bir süreçten geçtiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Türkiye için milli ve yerli olan davalarda bütün Türkiye'nin bir arada olması gerekiyor. Ümmet, İslam davasında da bütün İslam ülkelerinin aynı sesi çıkarması gerekiyor, aynı Kudüs'te olduğu gibi. Yolumuz uzun ve ince, mücadelemiz çok büyük. Sadece Türkiye için değil ümmet için mücadele ediyoruz. Türkiye güçleniyor ve o güçlü Türkiye'nin de çok büyük bir lideri var. Allah'a hamdolsun Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lideri Rabbim bize lütfetmiş. Bu vesileyle güçlü Türkiye'nin güçlü liderini hedefe koyanlar var. Bunun içerisinde başta terör örgütleri geliyor. İşte biz terör örgütleriyle sonuna kadar mücadele ettik, etmeye de devam edeceğiz. PKK, PYD, FETÖ, DEAŞ kaçacak biz kovalayacağız. Afrin'de de aslanlar gibi askerlerimiz, Mehmetçiklerimiz PKK'yı kovalayacak, onlar kaçacak biz kovalamaya devam edeceğiz. Terör örgütleri neredeyse bulup çıkaracağız. Zeytin Dalı Harekatı'nda şu anda orada olan Mehmetçiklerimize, ordumuza Rabbim yardım eylesin. Biz terör örgütleriyle mücadele etmek için bu operasyonu başlattık. Kendi sınırlarımız, bütünlüğümüz için bu mücadeleyi başlattık. Bayrağımız, ezanımız, ülkemiz, milletimiz için bu mücadeleye de sonuna kadar devam edeceğiz."

Kongreye, AK Parti Malatya Milletvekilleri Mustafa Şahin ve Nurettin Yaşar, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat da katıldı.

Bakmadan Geçme