Türk Kızılayı Genel Müdürü Altan, Malatya'da

Altan, Suriyeli sığınmacıların yaşadığı Malatya Beydağı Konaklama Tesisleri'nde ilk yardım eğitimi alan çocuklara sertifikalarını verdi

Türk Kızılayı Genel Müdürü İbrahim Altan, Türk Kızılayı tarafından ilk yardım eğitimini tamamlayan Suriyeli çocuklara sertifikalarını verdi.

Altan, ülkelerindeki savaşan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin yaşadığı Malatya Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne (AFAD) bağlı Malatya Beydağı Konaklama Tesisleri'ni (MABEK) ziyaret etti.

Malatya Vali Yardımcısı İdris Akça, ziyarette yaptığı konuşmada, MABEK'te yaklaşık 10 bin Suriyeli misafirin bulunduğunu belirtti.

Kızılay'ın ilk yardım eğitimlerini tamamlayan Suriyeli çocukların bir kısmına sertifikalarının verileceğini aktaran Akça, "Yarın yaklaşık 250 çocuk ile tatbikat yapılacak, bunun için de Kızılay'a teşekkür ediyoruz. Zor günlerde Kızılayı'ı görmek bizleri mutlu ediyor. Allah Kızılayımızın eksikliğini vermesin." diye konuştu.

Altan, konuşmaların ardından Akça'ya plaket takdim etti ve ilk yardım çantası ile Arapça basılmış ilk yardım kitapçığı verdi.

Çocuklarla bir araya gelen Altan, eğitimi başarıyla tamamlayan 70 çocuğa ilk yardım çantası, Arapça ilk yardım kitapçığı ile sertifikalarını verdi.

Altan, daha sonra deprem sonrası ilk yardım tatbikatını izledi.

Bakmadan Geçme