Türkiye'nin en büyük Fotoğraf Makineleri Müzesi açılıyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin en büyük Fotoğraf Makineleri Müzesi'ni önümüzdeki günlerde hizmete sunmaya hazırlanıyor.

Malatya’yı kültür ve sanat şehri yapma noktasında önemli çalışmalara imza atan Malatya Büyükşehir Belediyesi bir yandan kültür ve sanatsal etkinliklere ağırlık verirken, bir yandan da bu etkinliklerin düzenleneceği fiziki mekanları bir bir hizmete açıyor.

Semt konakları, çok amaçlı sosyal tesisler, Sanat Galerisi, Külliye, Şehit Teğmen İbrahim Tanrıverdi Sanat Sokağı gibi mekanları Malatyalılara kazandıran Büyükşehir Belediyesi Türkiye’nin en büyük Fotoğraf Makineleri Müzesi’ni de önümüzdeki günlerde hizmete sunmaya hazırlanıyor. En eskisi 1876 yılına ait olan ve toplamda 1890 adet fotoğraf makinesinin sergileneceği müzede ayrıca, fotoğraf makinelerine ait aksesuarlar, film yıkama ve kart baskı laboratuvarı da yer alıyor. Nostaljik mini bir sinema salonu ile Malatya Hatırası köşesinin de bulunduğu müze, ziyaretçiler tarafından ücretsiz gezilebiliyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, diğer illerde de benzer müzeler olduğunu ancak bu kapsamda bir müzenin Türkiye’de sadece Malatya’da bulunduğunu belirterek, "İçerisindeki makine ve aksesuarları göz önüne alındığında müzemiz Türkiye’nin en büyük fotoğraf makinesi müzesi konumunda. Ayrıca, diğer illerdeki fotoğraf makinesi müzeleri ücretli olmasına rağmen, bizim müze ücretsiz olacaktır. 30 Eylül 2017 tarihinde resmi açılışını yapacağımız müzemizi tüm halkımızın ziyaret etmesini bekliyoruz. Burada tarihe tanıklık eden yüzlerce fotoğraf makinesini görme fırsatı bulacaklardır” diye konuştu.

Bakmadan Geçme