Ufka Yolculuk Kültür Yarışması

Malatya'nın Darende ilçesinde, Ufka Yolculuk Kültür ve Bilgi Yarışmaları kapsamında tanıtım ve bilgilendirme ziyaretleri gerçekleştirildi.

Ufka Yolculuk İlçe Temsilcisi Levent Durukan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışmanın önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da aynı şekilde tüm yurt genelinde ve online olarak da dünya genelinde düzenleneceğini söyledi.

Yarışmanın bu yıl 6'ncısının yapılacağını ve konusunun 'Sünnet olmadan ümmet olmaz' olacağını belirten Durukan, şöyle konuştu:

"Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları Türkiye genelinde Server Gençlik ve Spor Kulübü tarafından düzenlenmektedir. Malatya’da ise İrfan Radyo ve Rekor Kurs Merkezi ile yapılan protokol kapsamında düzenleniyor. Başvurularımızı 4 Mart'a kadar alacağız. İlçemizde, 8 Nisan'da yapılacak olan yarışmanın tanıtım toplantı ve bilgilendirme ziyaretlerini gerçekleştiriyoruz. Geçen yıl Türkiye genelinde 587 bin 198, ilçemizde ise 480 kişi bu yarışmaya katıldı. Bu yıl yine hedefimiz yüksek. Yarışmamızın konusu "Sünnet olmadan ümmet olmaz" olarak belirlendi. İnşallah bu yarışma sayesinde daha çok kişiyi Kur'an ve sünnetle buluşturmuş oluruz."

 Bilgilendirme ziyaretlerinin devam edeceğini ifade eden Durukan, Ufka Yolculuk Yarışması'nda bu yıl farklı olarak mültecilere yönelik Arapça sorularının da olacağını ve yarışmanın 11 ayrı kategoride düzenlenerek 7'den 70'e herkese hitap eden bir yarışma olacağını sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme