Vali Kaban, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

Malatya Valisi Ali Kaban, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kaban, mesajında, kadınların sevgi, fedakarlık, hoşgörü ve duyarlılığın kendilerinde tecelli ettiği, sağlıklı ve çağdaş bir toplumun en zarif mimarları olduğunu belirtti.

Gerek inancımızda gerek örfümüzde saygın bir yeri bulunan kadınların sosyal ve siyasal hayatta daha üst seviyelerde yer almalarının olumlu neticelerinin yetiştirdikleri nesillere de aksedeceğini ve milletimizin istikrarla yürüdüğü güçlü Türkiye yolunda daha emin adımlar atabileceğini aktaran Kaban, şunları kaydetti:

"Kadınlarımızın sahip olduğu her hak, özünde necip milletimizin tüm fertleri için büyük bir ümit kaynağıdır. Çünkü toplumsal huzur bir annenin, bir eşin kalbindeki huzurla yakından alakalıdır ve kadınların nail olduğu haklarla birlikte demokrasimiz güçlenerek daha sağlıklı işler hale gelecektir. Dolayısıyla kadının ihmal edildiği bir toplumun varlığını sağlıklı bir şekilde sürdürmesinin mümkün olmadığını ifade etmek yerinde olacaktır. Bu vesileyle, kadına yönelik cinsiyet ayrımcılığının sona erdiği, şiddetin önlendiği ve kadınların yönetimin her aşamasında ve hayatın her alanında daha çok temsil edildiği daha güzel bir dünya ümidiyle tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum."

Bakmadan Geçme