Vali Kaban, Öğrencilere Süt Ve Kuru Üzüm Dağıttı

Vali Ali Kaban, 2017/2018 eğitim öğretim yılının 2. yarıyıl dönemi öğretmenlerin ve öğrencilerin ders başı yaptığı ilk gününde öğrencilere süt ve kuru üzüm dağıtımı programına katıldı.

Bu kapsamda Mustafa Avni Cüre İlkokulu’nda yapılan süt ve üzüm dağıtımına Malatya Valisi Ali Kaban, Yeşilyurt Kaymakamı Ali Sakar, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal,  Yeşilyurt İlçe Millî Eğitim Müdürü Cemal Kalay, Okul Müdürü Osman Şentürk, Okul Aile Birliği Başkanı Selma Korkmaz ve bazı öğrenci velileri katıldılar.

Öğrencilere süt ve kuru üzüm dağıtımından sonra konuşma yapan Vali Ali Kaban: “İkinci yarıyılın Ülkemize, ailelerimize ve öğrencilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bir toplumun devamlılığının sağlanabilmesinde, tüm birikimimizin geleceğe aktarılabilmesindeki en önemli unsur eğitim. Eğitim elbette kendi içinde dinamikleri olan ve bu dinamiklerin de Milli Eğitim Bakanlığı ve illerimizde müdürlüklerimiz, okul yönetimlerimiz ve öğretmenlerimiz tarafından düzeni sağlanan ve bir şekilde devam ettirilen bir faaliyettir. Ama bu faaliyetler elbette kıyasladığımızda geçmişe göre çok büyük mesafe kat etti. Bunu bugün bulunduğumuz yerden baktığımızda görebiliyoruz.  Gerek çocuklarımızın hayata bakışı gerekse hayattan bekledikleri gerekse o hayata katılabilecekleri hususunda gerçekten daha çok kafa yorulduğunu görüyoruz. Tabii ki eğitimin önemine binaen bir sistemin bu yeni bir yüzyıla uyarlanma süreci de vakit alıyor. Bizim bir başka tarafımızda var. Eğitim gündeme geldiğinde o da çocuklarımızın her manada sağlığının maddi manevi akıl, ruh, beden sağlıklarının devam ettirilmesi sürecidir. Bu anlamda da geçtiğimiz hafta yaptığımız dönem dönem de yenilediğimiz tedbirlerimizi gözden geçirme çalışmalarımız aralıksız olarak devam ediyor. Burada en önemli hususlardan birisi özellikle çocuklarımız üzerinden geleceğimizi karartmaya dönük olarak yapılmak istenen kötü alışkanlıkların önlenmesi hususudur. Bu anlamda karşımıza çıkan en basit görünen bugün sanki basitleşmiş gibi görünen bir sigara illetinden tutun, en kötü uyuşturuculara kadar bütün kötü alışkanlıklar var. Belki bu arada aslında hiç dikkatimizi çekmiyor gibi fakat düşündüğümüz zamanda o da bir alışkanlık olarak sıkıntı oluşturan ve gelecekte daha büyük bir sıkıntılar oluşturacak olan özellikle sosyal medya üzerinden yaygınlaşan alışkanlıklar, sanal alışkanlıklar da gündemimizdedir. Bu hususta hakikaten çok hassasız. Hiçbir şekilde önümüzdeki dönemde kötü alışkanlıklardan tutun çocuklarımıza yönelik her türlü yanlışlığa, servislerdeki yanlış muamelelere kadar hiçbir şeye tahammülümüz yoktur. Hepsinin hassasiyetleri üzerindeyiz.  Bu hususta da başta velilerimiz olmak üzere bütün öğretmenlerimizden idarelerimizden hassasiyet bekliyoruz. Onlardan daha bu hassasiyeti görüyoruz. Şükürler olsun ilimizde hiçbir mahalde bir problem yok, ama olmaması için her türlü önlemi almakla da mükellefiz. Bu anlamda bunu da burada beyan etmek istiyorum. Arkadaşlarımıza başta müdürlerimiz olmak, üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden, Emniyet Müdüründen, Kaymakamımızdan başlayarak okul müdürlerimize, öğretmenlerimize, okul idare birliklerimize ve velilerimize teşekkür ediyorum, hayırlı uğurlu olsun inşallah daha güzel günlerimiz de daha güzel bir eğitim dönemi geçirmek dileğiyle dilek ve temennisiyle teşekkür ederim” dedi.

Bakmadan Geçme