Vali Kaban ve eşi engelli öğrencilerle bir araya geldi

Malatya Valisi Ali Kaban ve eşi Neriman Kaban, 'Fırsat Verirseniz Her Çocuk Başarır' adlı 'Gönül Elçileri Projesi' kapsamında otizm, mental ve down sendromlu çocuklarla bir araya geldi.

Malatya Valisi Ali Kaban ve eşi Neriman Kaban, "Fırsat Verirseniz Her Çocuk Başarır" adlı "Gönül Elçileri Projesi" kapsamında otizm, mental ve down sendromlu çocuklarla bir araya geldi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Kaban ve eşi, Malatya Büyükşehir Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezinde, otizm, mental ve down sendromlu özel birey aileleriyle bir süre sohbet etti.

Neriman Kaban, programda yaptığı konuşmada, proje kapsamında düzenledikleri etkinliklerle çocukları sevindirmenin kendilerini de mutlu ettiğini belirtti.

Kentte çok sayıda gönüllü olduğunu aktaran Kaban, "Bu hepimizin projesi. Tek başımıza projeyi yapsak siz sahip çıkmasaydınız bu proje atıl kalırdı. Hep beraber el ele verdiğimiz zaman güzel sonuçlar çıkıyor. Projemize destek verdiniz, bizimle beraber oldunuz, bizimle beraber projede ilerliyorsunuz ben hepinize bu anlamda teşekkür ediyorum. Daha güzel farklı projelerde inşallah birlikte olacağız." ifadelerini kullandı.

Daha sonra Vali Kaban ve eşi, havuzda yüzme eğitimi alan çocukları izleyerek yüzme öğreticilerine ve çocuklara başarı diledi.

Proje kapsamında 112 özel birey, atletizm, jimnastik, futbol, masa tenisi ve yüzme branşında 18 eğitmen eşliğinde 6 ay boyunca kurs görecek.

Bakmadan Geçme