Yeşilyurt Belediye Meclisi Ekim ayı toplantılarına başladı

Yeşilyurt Belediye Meclisi, Ekim ayı toplantılarına başladı. Meclis üyeleri Ekim ayı toplantısının 1. oturumunda gündemdeki komisyon raporları ve teklifleri görüşerek karara bağladı.MAŞTİ karşısındaki Yeşilyurt Belediyesi hizmet binası...

Yeşilyurt Belediye Meclisi, Ekim ayı toplantılarına başladı. Meclis üyeleri Ekim ayı toplantısının 1. oturumunda gündemdeki komisyon raporları ve teklifleri görüşerek karara bağladı.

MAŞTİ karşısındaki Yeşilyurt Belediyesi hizmet binası toplantı salonunda Yeşilyurt Belediye Meclisi Başkan Vekili Ramazan Yakıcı Başkanlığında gerçekleşen toplantı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Mazeretli olduklarını yazılı dilekçeyle gönderen meclis üyelerinden Ramazan Maden, Fadıl Çiçek, Ahmet Keleş ve Hikmet Tutlu toplantıya katılmadı. Açılış ve yoklamanın ardından öncelikle 18 Eylül 2017 tarihli olağanüstü toplantı karar özetinin oy birliğiyle kabul edilmesinden sonra gündemdeki maddeler tek tek görüşüldü. Toplantıda, Yeşilyurt Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün teklifi doğrultusunda, Yeşilyurt sınırlarında bulunan Beylerderesinde uygulanacak ‘Malatya-Yeşilyurt İlçe Merkezi 2.Kısım (Beyler Deresi) Taşkın Koruma İnşaatı’ projesinin yapım işi için Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a protokol imzalama yetkisi verilmesi onaylandı. Yeşilyurt Belediyesinin 2018 yılına ait Bütçe Teklifi ve Tarife Cetveliyle ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğünün teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Yeşilyurt Belediye Meclisinin Eylül ayı toplantısı sırasında meclis üyelerinden Ramazan Yakıcı, Mehmet Şireci ve Günnur Tabel tarafından sunulan ‘Avukat Hayrettin Abacı’nın isminin yaşadığı mahalleye verilmesi’ önergesini değerlendirmeye alan Kent Kültürü ve Komisyonu tarafından sunulan raporu görüşen Belediye Meclisi, Malatya Barosu eski Başkanlarından Rahmetli Avukat Hayrettin Abacı’nın ismini Tecde Mahallesindeki doğduğu evin ön kısmında bulunan Alibey Sokak ile Göçer Sokak arasındaki imar yoluna verilmesini oy birliği ile kabul etti. Malatya’da kurulan Tarıma Dayalı İhtisas (Besi) O.S.B.’nin müteşebbis heyetinde Yeşilyurt Belediyesini temsilen Elektrik-Elektronik Mühendisi Rıfat Dağdelen’in asil üye, Yeşilyurt Belediye Meclis Üyesi Ramazan Çetin’in de yedek üye olarak görevlendirilmesine ilişkin İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün teklifi görüşülerek kabul edildi. 15 Temmuz darbe kalkışmasının önlenmesinde büyük bir kahramanlık örneği sergileyerek darbeci komutan Semih Terzi’yi vurduktan sonra şehit düşen Ömer Halisdemir’in kabrine gerçekleştirilmesi planlanan ziyaretle ilgili Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün teklifi görüşüldükten sonra onaylandı. Alınan karar doğrultusunda: 6-7-8 Ekim 2017 tarihleri arasında tüm masrafları Yeşilyurt Belediyesinin bütçesinden karşılanacak kabir ziyaretine Yeşilyurt Belediye Meclis Üyeleri, Yeşilyurt’ta ikamet eden engelli vatandaşlar, öğrenciler, basın mensupları ve talep eden vatandaşlardan oluşacak 500 kişilik heyet katılacak. Toplantıda ayrıca, 12-15 Ekim 2017 tarihleri arasında Ankara’da düzenlenecek ‘Malatya Tanıtım Günleri’ etkinliğine Yeşilyurt Belediyesinin katılım göstermesine karar veren Belediye Meclisi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi uhdesinde satışı yapılan freze iş makinesinin hibe yoluyla Yeşilyurt Belediyesi araç filosuna dahil edilmesiyle ilgili gündem maddesini onayladı.

Ağırlıkla imar maddelerinin görüşüldüğü toplantıda gündemdeki beş maddenin ertelenmesine, altı maddenin ise İmar Komisyonuna havale edilmesini kararlaştırdıktan sonra Ekim ayı toplantıları 1. oturumunu tamamlayan Yeşilyurt Belediye Meclisi, Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen 2018 yılı Bütçesi ve Tarifeler Cetvelini görüşmek üzere 19 Ekim 2017 Perşembe günü saat 10:00’ da yeniden bir araya gelecek.

Bakmadan Geçme