Yeşilyurt Belediyesi personellerine ilk yardım eğitimi

Yeşilyurt Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü ile İl Sağlık Acil ve Afetler Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü işbirliği ile başlatılan 'İlk Yardım Farkındalık' eğitim programı kapsamında Yeşilyurt Belediyesinin farklı birimlerinde görev yapan 63 personele ilk yardım eğitimi verildi.

Yeşilyurt Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü ile İl Sağlık Acil ve Afetler Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü işbirliği ile başlatılan ‘İlk Yardım Farkındalık’ eğitim programı kapsamında Yeşilyurt Belediyesinin farklı birimlerinde görev yapan 63 personele ilk yardım eğitimi verildi.

Yeşilyurt Kent Konseyi bünyesindeki Medeniyet ve Sanat Araştırmaları Merkezinin toplantı salonunda İl Sağlık Acil ve Afetler Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü görevli ilk yardım eğitmeni Medine Açıkgöz ve Ferhan Dumlupınar tarafından verilen eğitimde, temel ilk yardım uygulamaları ve temel yaşam desteği konularında personellere bilgiler aktarıldı.

Personellerin çalışma saatleri içerisinde ya da sosyal hayatta karşılaşılabileceği acil durumlar karşısında hazırlıklı olmaları amacıyla başlatılan eğitim programına katılan ilk yardım eğitmenleri, meslek hayatların da edindikleri tecrübeleri ve ilk yardım bilgilerini personellerle paylaşırken, yöneltilen sorulara detaylı yanıtlar verdiler. Yeşilyurt Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü gözetiminde ilk etapta 63 personelin katılımıyla başlatılan ‘İlk Yardım Farkındalık’ eğitim çalışması kapsamında Yeşilyurt Belediyesinin bütün birimlerinde çalışan personellere yönelik eğitim programları uygulanacak. Eğitimle ilgili konuşan Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Güner, “İlk yardım yerinde ve zamanında yapılırsa hayat kurtarır. Yeşilyurt Belediyesinin bütün kademelerinde çalışan personellerimizin ilk yardım konularında yeterli bilgiye sahip olmasına hassasiyet gösteriyoruz” ifadelerini kullandı. İlk yardım bilgisine sahip olmanın hiç olmadık bir zamanda hayati önem taşıyabileceğine hatırlatan Başkan Yardımcısı Güner, "İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğümüz tarafından başlatılıp İl Sağlık Acil ve Afetler Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğünün destekleriyle hayata geçirdiğimiz ‘ İlk Yardım Farkındalık’ eğitim çalışması kapsamında ilk programımızı gerçekleştirdik. İlk etapta 63 personelimizin katılımıyla başlatılan bu eğitim çalışması ilerleyen zamanlarda devam edecek ve bütün personellerimiz ilk yardım eğitimi alacak” şeklinde konuştu. Hizmet İçi Eğitim Seminerleri başta olmak üzere personellere yönelik eğitim çalışmalarını önemsediklerini dile getiren Güner, "Yeşilyurt Belediyesinin hizmetlerini halka ulaştırmada önemli görevler üstlenen personellerimizin her türlü konuda bilgi sahibi olmasına hassasiyet gösteriyoruz. İletişim ve diyaloğun sağlıklı zeminde yürümesi için bu tür eğitim programlarını sürekli yapıyoruz. Çünkü bizim hizmet felsefemiz eğitim üzerine kurulmuştur. ‘İlk Yardım Farkındalık’ başlığı altında gerçekleşen çalışmamızın temel amacı da, çalışanlarımızın tamamına ilk yardım bilgi ve becerisi kazandırmaktır. Maalesef birçok insanın ilk yardım konusunda yeterli bilgiye sahip olmadığı bilimsel verilerle ortaya konmaktadır. Bazen bilinçsizce yapılan bir müdahale telafisi mümkün olmayacak sonuçlara yol açabiliyor. İlk yardım yerinde ve zamanında yapılırsa hayat kurtarır” diye konuştu.

Bakmadan Geçme