Yozgat'ta bayram trafiğine 'drone'lu denetim

Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü, yaklaşan Kurban Bayramı tedbirleri kapsamında trafiğin yoğun olduğu güzergahlarda trafiğin denetimini 'drone' ile yapıyor.Yozgat'ın Muslubelen mevkisi uygulama noktasında drone ile denetimlere başlayan...

Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü, yaklaşan Kurban Bayramı tedbirleri kapsamında trafiğin yoğun olduğu güzergahlarda trafiğin denetimini ’drone’ ile yapıyor.

Yozgat’ın Muslubelen mevkisi uygulama noktasında drone ile denetimlere başlayan Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bayram öncesi ve bayramda olası bir kaza yaşanmasını engellemek için sürücüleri durdurarak hem uyarıyorlar hem de broşür dağıtarak bilinçlendirilmelerini sağlıyorlar.

Muslubelen mevkisinde uygulama noktasına gelerek denetimleri yerinde inceleyen Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç yaptığı açıklamada, "Özel günlerde özel tedbirler alıyoruz. Aslında yıl boyunca Yozgat’ın dört bir notasında güvenlik tedbirlerine bakıyoruz ancak bayram öncelerinde özellikle vatandaşlarımızın mal ve can güvenliği, yol emniyeti için emniyetimiz ve jandarmamızla ortak uygulama yapıyoruz. Kurban Bayramı öncesinde şehrin giriş ve çıkışlarda trafik denetimleri yapıyoruz. İçişleri Bakanlığımız ‘frene değil kurallara uyacağız’ diye güzel bir uygulamaya imza attı. Kuralları ön plana çıkaracağız, emniyet kemersiz olanları, hızlı gidenleri cezadan ziyade ikazla eğitim yoluyla uyaracağız ve kurallı bir şekilde trafiğin akmasını sağlayacağız" dedi.

Kurban Bayramı öncesinde ve sonrasında 18 noktada 25 ekiple denetim yapılacağını söyleyen Vali Yurtnaç, "18 noktada 25 ekiple denetimlerimiz sürüyor. Bayramın 3. ve 4. günü de 31 ekip ve 38 noktada bu denetimleri artıracağız. Amacımız trafik güvenliğini sağlamaktır. Modern tekniklerin hepsini kullanıyoruz gerek araçlarla gerekse drone’larla görüntü alıyoruz. Önceden araçların gelişlerini takip ediyoruz. Radar uygulamalarımız var. Bunlarla beraber amacımız trafiğin güvenli bir şekilde akmasını sağlamak ve herkesi sevdiklerine ulaştırmak ve herkesin bayramı bayram tadında geçirmelerini sağlamaktır" şeklinde konuştu.Sivas’tan Kırıkkale’ye giden Fevzi Yurtoğlu uygulamayı insanların güvenliği için olumlu bulduğunu dile getirerek emniyet ekiplerine teşekkür etti.

Bakmadan Geçme