Yüksekova'ya su arıtma tesisi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Dilimli Barajı yakınlarında içme suyu arıtma tesisinin yapımına başlandı
 

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Kaşıkçı, "Bu projede saniyede 750 litrelik su arıtmış olacağız. Bu da 200 bin insanımıza yetecek kadar su üretiyoruz demektir. 200 bin insanımızın çeşmesinden temiz su akacak demektir"

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde içme suyu arıtma tesisi yapılıyor.  

Yüksekova-Esendere karayolundaki Dilimli Barajı yakınında planlanan tesis için kazı, dolgu ve zemin düzeltme çalışması başladı.

Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, çalışma alanında incelemelerde bulunarak, firma yetkilerinden bilgi aldı. 

Kaşıkçı, yaptığı açıklamada, Yüksekova'nın her köşesinde makine sesinin yankılandığı bir dönemde olduklarını anlattı.

İçme suyunun şu an 13 kuyudan alınarak, hiçbir arıtmaya tabi tutulmadan vatandaşlara verildiğini aktaran Kaşıkçı, "Yüksekovalı insanımızın içilebilir bir suya kavuşması amacıyla Dilimli Barajı yapıldı. Akabinde de Yüksekova'nın temiz, arıtılmış bir suya kavuşması için su arıtma tesisimizin startını vermiş olduk." dedi.

Projenin yaklaşık 60 milyon liraya mal olacağını bildiren Kaşıkçı, şunları kaydetti:

"Bu projede saniyede 750 litrelik su arıtmış olacağız. Bu da 200 bin insanımıza yetecek kadar su üretiyoruz demektir. 200 bin insanımızın çeşmesinden temiz su akacak demektir. Firmamız çalışmalara başladı. Önümüzdeki yıl sonunda tesis bitirilerek, şehrimize temiz su vereceğiz."

Arıtılmamış suya son vereceklerini dile getiren Kaşıkçı, şehrin içme suyu şebekesinin yenilenmesi ile ilgili iki firmanın sahada çalışmalar yürüttüğünü aktardı.

- "50 yıl su sorunu olmayacak"

Gelecekte 50 yıl su sorunu olmayan bir döneme girdiklerini belirten Kaşıkçı, şunları kaydetti:

"Tesis için yaklaşık 30 dönümlük bir alanda çalışma yapılıyor. Burada aynı zamanda diğer sosyal donatı alanları da olacak. Önümüzdeki yıl sonu itibarıyla bizim Yüksekovalı hemşehrilerimizin suya kavuşması gerekiyor. Temiz suya hasretler, bu insanlarımızı daha fazla bekletmememiz lazım." 

Kaşıkçı, yetkili firmaya yıl sonuna kadar süre verdiklerini ve aksaklık yaşanmaması halinde tesisin öngörülen süre içinde hizmete gireceğini söyledi. 

Bakmadan Geçme