Zahit Alüminyum 'Yeşil Rekabetle' büyüyor

Güneş enerjisini elektrik enerjisine dönüştüren güneş paneli ve alüminyum güneş panel konstrüksiyonları üreten Zahit Alüminyum A.Ş'nin Yönetim Kurulu Üyesi Elif Balbay Öz, Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) yeşil rekabetçiliği artırmak...

Güneş enerjisini elektrik enerjisine dönüştüren güneş paneli ve alüminyum güneş panel konstrüksiyonları üreten Zahit Alüminyum A.Ş’nin Yönetim Kurulu Üyesi Elif Balbay Öz, Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) yeşil rekabetçiliği artırmak adına ‘Türkiye İçin Yeşil OSB Çerçevesinin Geliştirilmesi Projesi’ne de güç katarak, büyümeyi sürdürdüklerini söyledi.

Alüminyum sektöründe yaklaşık 35 yıllık deneyimi ile Zahit Solarfield markasıyla anahtar teslim güneş panelleri üretimi de yaptıklarını hatırlatan Elif Balbay Öz, yenilebilir alternatif enerji kaynaklarının önemine dikkati çekti.

Enerji verimliliği konusunda çok hassas hareket ettiklerini dile getiren Öz, yenilenebilir enerji alanında yapılan ve yapılmakta olan yatırımların yanında, Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Örgütü (UNIDO) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından müşterek yürütülen ”Sanayide Enerji Verimliliğinin Artırılması Projesi”ne katıldıklarını ifade etti.

Elif Balbay Öz, organize sanayi bölgelerinde yeşil rekabetçiliği artırmak adına ‘Türkiye İçin Yeşil OSB Çerçevesinin Geliştirilmesi Projesi’ ile ilgili çalışmalara da katkı sunduklarını bildirdi. Öz, “Bu çerçevede tesislerimizde enerji verimliliği uygulamalarına önem vermekteyiz. Ayrıca, uluslararası standartların ve uygulamaların üzerine yapılandırılan en yeni ve en iyi uygulamaları temsil eden ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi ile ilgili alt yapı çalışmalarını tamamladık. Belgelendirme sürecindeyiz” dedi.

“Anahtar teslim güneş panelleri"

Firma olarak, güneş paneli üretimiyle insanların karbon emisyonlu enerji kaynakları yerine sonsuz ve temiz enerji kaynaklarını kullanması için çalıştıklarını ve bu açıdan yenilenebilir enerji alanındaki çalışmalara önemli katkılar sunduklarının altını çizen Öz, şunları kaydetti:

“Boyutları ürettikleri elektrik gücüne bağlı olarak değişkenlik gösteren Zahit Solarfield markalı güneş panelleri üretiminin yanı sıra alüminyum çerçeve ile arazi ve çatı uygulamalarında kullanılan alüminyum konstrüksiyon üretimi de yapıyoruz. Ayrıca güneş panelleri uygulanmasındaki boşluğu doldurmak ve pazarın gelişimine yardımcı olmak amacıyla bünyemizdeki organizasyon ile endüstriyel tesislerin çatılarına anahtar teslim güneş panelleri kuruyoruz. Aynı zamanda küçük çatı uygulamalarında beraber çalışmış olduğumuz firmalara ürün tedariki konusunda yardımcı oluyoruz. Bu bağlamda çok yönlü organizasyon yürüten nadir firmalar arasında yer almanın mutluluğunu yaşıyoruz.” Elif Balbay Öz, Türkiye’nin Güneş Enerjisi Potansiyeli Atlasına (GEPA) göre, yıllık toplam güneşlenme süresinin 2.737 saat (günlük toplam 7,5 saat), yıllık toplam gelen güneş enerjisi 1.527 kWh/m.yıl (günlük toplam 4,2 kWh/m) olduğunu anımsatarak, bu potansiyelin en iyi şekilde değerlendirilmesi konusundaki çalışmaları sürdürdüklerini bildirdi.

Bakmadan Geçme