Ağbaba, Malatya'da Yıkım İhaleleri Neden Şehir Dışına Veriliyor?
Ağbaba, Malatya YİKOB ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan yıkım ve hafriyat ihalelerini eleştirdi. 'Malatya'dan ihaleye girmek isteyenler bu ihale tarih ve saatlerini duymuyor. Zaten mağdur olmuş esnaf, yıkım firmaları, müteahhitler iyice mağdur oluyor.' dedi.
Typ’de Büyük Bir Dram Var
Ağbaba, Malatya YİKOB ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan yıkım ve hafriyat ihalelerini eleştirdi. “Malatya’dan ihaleye girmek isteyenler bu ihale tarih ve saatlerini duymuyor. Zaten mağdur olmuş esnaf, yıkım firmaları, müteahhitler iyice mağdur oluyor.” dedi.
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM’de yaptığı konuşmada, Malatya YİKOB ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan yıkım ve hafriyat ihalelerinde duyulan rahatsızlığı dile getirdi. Ağbaba, bir kez daha deprem bölgesinde TYP’nin uzatılmasını istedi.
YIKIM İHALELERİNDE NE OLUYOR?
CHP Malatya Milletvekili Ağbaba, son günlerde Malatya kamuoyunu meşgul eden yıkım ve hafriyat ihaleleri ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Malatya YİKOB ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan yıkım ve hafriyat ihalelerinin ihaleden 1 saat önce kendilerine haber verildiğini, ihalelerin daha önceden haberi olan ve Malatya dışından gelen firmalara verildiğini, deprem sonrası mağdur olan esnafın değil şehir dışından gelen firmaların korunup kollandığını belirten firma yetkilileri basın açıklamaları yaparak sorunlarını aktarmışlardı. Ağbaba, komisyonda yaptığı konuşmada; “Malatya’ya ilgili komisyon başkanımızın ve herkesin duymasını istediğim bir konu daha var. Maalesef deprem bölgesi nedeniyle yıkım ve hafriyat ihaleleri yapılıyor. Yıkımlar 16 ay geçmesine rağmen devam ediyor. Malatya’da yapılan ihaleler, yıkım ihaleleri dışarıdan gelen insanlara veriliyor. Malatya’dan ihaleye girmek isteyenler bu ihale tarih ve saatlerini duymuyor. Zaten mağdur olmuş esnaf, yıkım firmaları, müteahhitler iyice mağdur oluyor.” dedi.
TYP’DE BÜYÜK BİR DRAM VAR
Ağbaba konuşmasının devamında “Özellikle deprem bölgesinde insanlar depremden beri TYP’de çalışıyorlar. Bu insanlar AFAD’ta, konteyner kentlerde işsiz bırakıldı. Valilik tarafından konteyner kentlerde, Çevre Şehircilik il müdürlüğünde, AFAD’ta, kamu kurumlarında çalıştırılan 2 bin 500 TYP personeli 22 Mayıs’ta işsiz kaldı. Kaymakamlıklar tarafından görevlendirilen TYP personellerin ise Haziran ayı sonunda işlerine son verilecek. TYP konusunda büyük dram var. Özellikle deprem bölgesinde çalışan TYP personellerinin çalışma süreleri mutlaka uzatılmalı, çok ciddi mağduriyet yaşanan şehirlerde bir de insan gücü mağduriyeti yaratılmamalıdır.” Dedi.