Akçadağ'da Vatandaşlara Aşure İkramı

Malatya'nın Akçadağ Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla vatandaşlara aşure ikramında bulundu.

Malatya’nın Akçadağ Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla vatandaşlara aşure ikramında bulundu.
Akçadağ Dayanışma Derneği organizasyonunda gerçekleştirilen Aşure etkinliğinde yoğun katılım olurken üst düzey protokol ile Akçadağ halkı Aşure' de buluştu.

Akçadağ İlçe belediye sosyal tesislerinde gerçekleştirilen  Aşure ikramına Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, Milliyetçi Hareket Partisi MHP MYK Üyesi Eyüp Gönültaş Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Çolak,  Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım, Mehmet Gül Uluslararası Diriliş Hareketi Şehit Ve Gazi Aileleri Genel Başkanı Mehmet Zafer, İyi Parti Malatya İl Başkanı Hakan Yılmaz,  Anadolu Basın Yayın Birliği (ABYB) Malatya Şube Başkanı Filiz Yavuz kurt sivil toplum temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 

“Muharrem Ayı Matem Ve Yas Ayıdır” 
Akçadağ Dayanışma Genel Başkanı Murat Maskar açılış konuşmasında gelen misafirlere teşekkür ederken Muharrem ayı matem ve yas aydır. Hz Muhammed sevgili torunu ve 72 sahabenin şehit edildiği aydır, Bizler bu acıyı yüreklerimizde his ediyoruz. Aşure ikramında bulunarak acılarımız paylaşmak noktasında Hem ’de Türkü İslam tarihinde oynan oyunların bir daha oynanma noktasında büyük bir ermez teşkil ediyor. Aşureler kardeşlik ve paylaşmaktır Akçadağ Dayanışma Genel Merkezi olarak 2ncisi düzenliyoruz dursun Dedemiz ve arkadaşlarımız aramızda hoş geldiniz diyorum şeklinde konuştu. 
“Akçadağ, köklerine bağlı bir ilçe”
Aşurenin İslam dini için öneminden ve Akçadağlıların bu konuda ki hassasiyetlerinden bahseden Yeşilyurt belediye başkanı Mehmet Çınar; “Aşurenin İslam’daki yeri ve birleştirici rolü çok güçlü, öğleki tüm esnaflarımız bu konuda oldukça girişimci son bir hafta içerisinde 30-40’a yakın programa katıldık.  Halkımızın ekonomik anlamda zorlandığı bu dönemlerde bu tür organizasyonlar vatandaşlarımızın bir araya gelerek bağlarını güçlendirmeye vesile oluyor. Akçadağ Malatya’mızın önemli ilçelerinden birisidir. Tam sayısını bilmemekle birlikte nüfusumuzun 4’de 1’ini Akçadağlı hemşerilerimiz yer alıyor. Bunun yanı sıra Akçadağlı hemşerilerimizin en çok kutladığım tarafı kendi ilçe ve şehirlerinde gayrimenkul, ticaret, hizmet gibi alanlarda çalışmaya önem vermeleri. Birçok Diyarbakır gibi büyük şehirlerde gençler şehrin dışına çıkarken Akçadağlı vatandaşlarımız bu anlamda fazlasıyla milliyetçi ve köklerine başlı yardımlaşma ve dayanışması güçlü bir ilçemiz. Bizlerde her zaman hem Malatya’mız hem de Akçadağlı hemşerilerimiz için elimizden gelen hizmetlerin en iyisini yapmaya gayret ediyoruz” dedi.
“ Zulme ortak olmayacağız”
Muharrem ayından, peygamber efendimizin emaneti olan soyuna yapılanlardan bahseden bağımsız Akçadağ belediye başkanı Ali Kazgan; muharrem ayı bizler için çok önemli bir ay ve peygamberimizin emanetleri olan torunlarına sahip çıkamamamızın acısını en içten yaşadığımız bir ay. Öğleki onlara bu zulmü yapanların adlarını bugün hala bile çocuklarımıza vermiyoruz. Bizler her zaman Muhammet (s.a.v.s.) efendimiz izinden ve onun sevgisinden güç alarak hareket ettik ve böyle de devam edeceğiz. Hepimiz o zamanlarda yaşanan olaylardan ders çıkarır ve bu günlerde aynı hatalara düşmeyiz zulme ortak olmayız” şeklinde konuştu. Aşure gününün ve yardımlaşmanın önemine değinen Malatya Büyükşehir belediye başkan vekili Mehmet Çolak; “Günlerdir birçok aşure etkinliğine katılıyoruz ve her etkinlikte en önemli şey bizleri içerisine çeken maneviyatı. İnşallah hepimiz bu maneviyatı kalbimizde en içten şekilde hissederiz” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından aşure duası yapılarak vatandaşlara aşure ikramında bulunuldu.

Haber ve Foto: Selcuk Dönmez

Bakmadan Geçme