Başkan Hakan Yılmaz, 20 Yılda Sağlık Sektörü Çöktü

İYİ Parti Malatya İl Başkanı Hakan Yılmaz, 20 Yılda AKP'nin Yaptığı Tek Devrim Müteahhitleri Büyütmek Oldu.

İYİ Parti Malatya İl Başkanı Hakan Yılmaz, 20 Yılda AKP'nin Yaptığı Tek Devrim Müteahhitleri Büyütmek Oldu.
İYİ Parti Malatya İl Başkanı Hakan Yılmaz, AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın Malatya Tabip Odasını ziyaretinde 20 yılda sağlık alanında büyük devrimler yaptık açıklamasına tepki gösterdi.
İYİ Parti Malatya İl Başkanı Hakan Yılmaz, Sayın AKP Milletvekili Öznur Çalık bizim dönemimizde 20 yılda sağlık alanında büyük devrimler yaptık diyor. Ayrıca sağlıktaki devrimin en önemli mihenk taşının doktorlar ve sağlık çalışanları olduğunu söylüyor. Peki böyle büyük bir devrim yaptıysanız Sadece son bir kaç yıl içerisinde binlerce doktor ve sağlık çalışanı neden ülkeyi terk ediyor.
Türkiye Tabipler Birliği verilerine göre son beş yılda 4.583 doktor Türkiye'den ayrıldı. Bu yılın sonuna kadar bu sayının artarak devam edeceği tahmin ediliyor. Özellikle Türk Doktorlar başta Almanya olmak üzere diğer Avrupa ülkelerini tercih ediyor. Türk Doktorlarının Almanya ve Avrupa'yı seçmesinin birinci sebebi “Almanya'da birinci basamak hekimlikte çok ciddi bir açık var. Almanya'da bir doktor 12 saatten fazla çalıştırılmıyor ve 20 dakikada bir hasta bakımı gibi birtakım kurallar var. Böyle olunca hekim ihtiyacı da çok artıyor. Başkan Hakan Yılmaz, ülkemizde ise bir hekim en az 36 saat çalıştırılıyor veya 5 dakikada bir hasta bakması isteniyor. Türkiye'deki hekimle Almanya'daki hekimi karşılaştırdığınız zaman Türkiye'de ki bir hekim Almanya'daki bir hekimden üç veya dört katı daha fazla çalışmaktadır.
Hekimlerin ülkeyi terk etme nedenlerini de sıralayan Başkan Hakan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Birinci neden ekonomik. Düşük maaş alan hekimler, açlık sınırının biraz üzerinde, yoksulluk sınırının ise üç katı altında. İkinci neden çalışma koşulları. Hekimler çok büyük bir sömürü altında. Üçüncü olarak sağlık sistemi çok kötü yönetiliyor. Dördüncü ise vatandaş etkisi. Hekimlere uygulanan fiziksel ve psikolojik şiddet gün geçtikçe artarak devam ediyor.
Sayın Milletvekili Öznur Çalık'a söyleyeceğim tek şey “20 yılda sağlık alanında büyük devrimler yaptık demek insanları aldatmaktan başka bir şey değildir. 20 yılda doktoru olmayan , gerekli teknolojik cihazları olmayan , ilacı olmayan fiziksel görünüşü modern ama içeriği ve işlevi iyi olmayan hastaneler yaptınız. 20 yıldır yaptığınız en büyük devrim her alanda olduğu gibi sağlıkta da ülkeyi 20 yıl değil 50 yıl geriye götürdüğünüzdür. 20 Yılda sağlıkta yaptığınız en büyük devrim şehir hastanelerinin sahibi olan müteahhitlerin zenginliğine zenginlik kattığınızdır. Bugün Mecliste gurup toplantısında Genel Başkanımız Meral Akşener Hanımefendinin dediği gibi bir çok ilde yapılan şehir hastanelerinin 25 yıllığına Malum 5'li müteahhitlere kiralama karşılığında verilip yapılmasının doğru olmadığını söyledi. Genel Başkanımız Sadece 3 yıl içerisinde bu yapılan hastanelerin maliyetini çıkarttığını söylemesi, sağlıktaki vurgunun ne boyutta olduğunu ortaya koymaktadır.
Başkan Hakan Yılmaz, Bugün Malatya'da yapılan yeni devlet hastanesinin yatak kapasitesi yaklaşık 650'dir. Oysaki Malatya'da yıkılan eski iki devlet hastahanesinin yatak sayısı 1200'ün üzerindeydi. Şimdi siz bu iki hastaneyi yıkmakla Malatya'da sağlıkta devrim mi yapmış oldunuz.
Hastanelerde Doktor yok , sağlık çalışanı yok, teknik cihazlar yok , ilaç yok. Hastalara randevu verilmiyor. Emar ve Tomografi gibi çok önemli hizmetler için hastalara aylar sonraya gün veriliyor. Tabi randevu alabilirlerse.. Bugün denemesi bedava Sayın Öznur Çalık'la birlikte hastaneden telefon yoluyla randevu almaya kalkalım bakalım randevu alabiliyor musunuz.. Hastahane polikliniklerinde doktor yok . Doktor olsada sıra yok. Muayene yok. Sayın Öznur Çalık Sağlıkta yaptığınız devrim bu mudur vatandaş ve kamu adına soruyorum..

Bakmadan Geçme