MHP'den İşsizlik Sorununa Çözüm: Malatya İş Radyosu

Malatya ilinde  şu anda var olan işsizlik 37.000 kişi olup, fabrika sahipleri ile yapılan görüşmelerde ise işçi  bulamadıkları ifade edilmektedir.

Bu sebeple İşkur ile özellikle taşra halkı arasında iş bulma konusunda bir kopukluk yaşanmaktadır.Bu sorunun çözümü için Milliyetçi Hareket Partisi olarak yaptığımız çalışmalarda , etkin bir iletişim Malatya şehri ile paylaşılır ise bu sorun rahatlıkla çözülecektir. Bu anlamda yaptığımız araştırmalarda ;

1-Malatya'nın %71,7'si radyo yayınlarından rahatsız olmadığını

2-Radyo dinleyenlerin %91'i ,radyo tek başına kendilerine arkadaş olduğunu

3-Radyo dinleyenlerin %84,9'u radyo ile bilgi birikimlerinin arttığını,

4-Radyo dinleyenlerin %90,4'nün radyo dinlerken çalışmada dikkat dağınıklığı olmadığını

5-Radyo dinleyenlerin %92,2'nin radyo dinlemenin kültür,örf ve adetlerimizi bozmadığını ifade etmişlerdir.

Bu çalışmalardan yola çıkarak ilimizde faaliyet gösteren 9 adet radyo hafta içi hergün saat 09:00-10-00 saatleri arasında ortak yayına bağlanır ve o gün iş arayanların ,işçi arayanların paylaşımının yapıldığı bir program olur ise Malatya ilinde işçi ile işveren arasındaki işçi-işveren köprüsünün kurulacağını düşünüyoruz.

Bu sebeple hergün sabah 09:00-10:00 saatleri arasında adına Malatya iş radyosu diyeceğimiz tüm radyoların 1 saat için ortak yayına geçerek bir merkezden program yapılması sayesinde Malatya ilkinin işsizlik sorununun daha hızlı çözüleceğini ümit ediyoruz.

Bu program için Malatya Ticaret ve sanayi odası sponsorluğu,KOSGEB,Fırat Kalkınma ajansı ,İş kur,Malatya valiliği sponsorluğu sayesinde Malatya iş radyosunun işleyişi daha etkin hale gelmiş olacaktır.

Malatya iş radyosu program amacına bakıldığında ;

1-İş arayan işletmelere ,nitelikli iş gücü sağlama

2-İş arayan işsizlere ,iş olanaklarını duyurma

3-İş değiştirmek isteyenlere alternatif iş olanakları sağlama şeklindedir.

Malatya iş radyosu program içeriğine bakıldığında ;

1-İşçi arayan işletmelerin ilanlarını ücretsiz yayımlamak

2-İş arayan işsizlerin ilanlarını yayımlamak

3-Yeni iş sahaları hakkında uzman görüşleri paylaşılarak ilimizde yeni iş alanları oluşturmak

4-KOSGEB,Fırat kalkınma ajansı yetkilileri ile ilimizdeki işletmelere teşvikler hakkında bilgilendirme yapmak

5-İşadamları,Akademisyen ve ilimizi yöneten bürokratlara stüdyoda söz hakkı vererek aynı anda 750.000 kişilik şehrimize anlık mesajlar vermek

6-Gerek görüldüğünde canlı yayına Cumhurbaşkanı,Başbakan ve ilgili bakanlar anlık bağlanarak İş dünyası için verecekleri müjdeleri anlık olarak tüm şehre iletmek şeklinde olacaktır.

Bu çalışma için radyocu işletmeler ile görüşülmüş ve sistem altyapısı oluşturulmuştur. Bu çalışma dünyada emsali olmayan tek çalışmadır.İş adamlarımıza ,işçilerimize ve Tüm Malatya şehrine hayırlı olsun.

Proje koordinatörleri olarak Said Yalçın ve Mehmet Zafer MHP İl Başkanlığı tarafından görevlendirilmiş olup, takibi konusunda gerekli kurumlarla görüşme sağlanacaktır.İşsizlik konusuna sorun projesi haberdeki kurumlarımıza posta yolu ile gönderilmiştir.

Milliyetçi hareket partisi olarak diyoruz ki;

Değişen ve gelişen bir Malatya için el ele…

Bakmadan Geçme