Uyuşturucu Operasyonu: 9 Şüpheli Gözaltında
Malatya Emniyeti, torbacı olarak bilinen sokak satıcılarına yönelik 3 ay süren takip sonucunda eş zamanlı operasyon düzenledi.
Malatya Emniyeti, torbacı olarak bilinen sokak satıcılarına yönelik 3 ay süren takip sonucunda eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda uyuşturucu maddeler, ruhsatsız silahlar ve hassas terazi ele geçirildi.
Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube ekiplerinin koordineli çalışmasıyla, sokak satıcılarına yönelik gerçekleştirilen operasyonda 9 şüpheli yakalandı. Şüpheliler hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 188. maddesi kapsamında işlem başlatıldı.
Malatya İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü'nün ortak yürüttüğü çalışma kapsamında, uyuşturucu madde ticareti yapan sokak satıcılarına (torbacı) yönelik önemli bir operasyon gerçekleştirildi.
Projeli dosya kapsamında yaklaşık 3 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından, 18 Haziran 2025 tarihinde sabah saatlerinde 9 şüpheli şahsın adreslerine eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda çok sayıda uyuşturucu madde ile birlikte silah ve çeşitli suç unsurları ele geçirildi.
Yapılan aramalarda:
3.724 adet sentetik ecza hap
13 gram kokain
11,17 gram sentetik kannabinoid (bonzai)
8 gram skunk
1 adet hassas terazi
2 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi.
Operasyon kapsamında yakalanan 9 şüpheli şahıs, Türk Ceza Kanunu'nun 188. maddesi (uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapmak) kapsamında adli makamlara sevk edildi.
Malatya Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 'Uyuşturucu ile mücadelemiz kararlılıkla ve aralıksız şekilde devam edecektir' ifadelerine yer verildi. Kamuoyuna ise dikkatli ve duyarlı olunması çağrısı yapıldı.