Bakkallara fabrikadan şeker verilmesi talebi cevap bekliyor

Malatya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Nejdet Özyalın, Malatya Şeker Fabrikasından kayıtlı bakkal esnafına direk şeker verilmesi ile ilgili talebin karşılanmasını beklediklerini belirterek, 'Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın küçük esnafa sahip çıkması politikasını Türkiye Şeker Fabrikalarının da uygulamasını bekliyoruz' dedi.

Malatya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Nejdet Özyalın, Malatya Şeker Fabrikasından kayıtlı bakkal esnafına direk şeker verilmesi  ile ilgili talebin karşılanmasını beklediklerini belirterek, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın küçük esnafa sahip çıkması politikasını Türkiye Şeker Fabrikalarının da uygulamasını bekliyoruz” dedi.

Malatya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Nejdet Özyalın yaptığı yazılı açıklamada, “Malatya ve diğer illerdeki Şeker Farikalarının direk kayıtlı bakkal esnafına şeker verme konusundaki yarım asırlık uygulaması Ocak 2022 itibariyle sonlandırılmıştı. Bu konuda Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Bakanımız Sayın Şevket Keskin önemli girişimlerde bulunarak Türkiye genelinde bir kamuoyu oluşturdu. Son 1 yılda piyasada şeker sıkıntısı yaşatıldı. Bu sorunun çözülmesini bekliyoruz” dedi.

Özyalın, “Malatya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası olarak Türkşeker’e başvurumuzu yaptık. Malatya Şeker Fabrikasında imalatçı üyelere Kapasite Raporu ile torba şeker verilirken Bakkal olan üyelerimiz geçmiş yıllarda fabrikada torba şeker almış olmalarına rağmen şu anda alamamaktadırlar. Odamıza kayıtlı bakkal üyelerimizin Oda Kayıt Belgeleri ile Malatya Şeker Fabrikasına müracaatta bulunması doğrultusunda ayda en az 2 torba şeker verilmesini talep ediyoruz. Bu talebimizin karşılanmasını bekliyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın küçük esnafa sahip çıkması politikasını Türkiye Şeker Fabrikalarının da uygulamasını bekliyoruz” diye konuştu.

Bülten

Bakmadan Geçme