Başkan Akgün'ün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Basın Açıklaması

Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği Başkanı Metin AKGÜN 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Dolayısıyla Bir Mesaj Yayımladı.

Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği Başkanı Metin AKGÜN “Kamuoyunu basın meslek ilkeleri çerçevesinde, doğru ve tarafsız bir şekilde bilgilendiren gazeteciler, çağdaş yaşamın vazgeçilmez bir unsurudur.” Dedi.
Başkan Akgün açıklamasında;
“Aziz Milletimizin gür sesi olan gazetecilik; haber vermenin ve haber duyurmanın ötesinde toplumsal bilincin oluşmasında günlük hayatın vazgeçilmez bir öğesidir. 
Gazeteci; geçmişte olduğu gibi günümüzde de doğru, ilkeli ve tarafsız yayın adına emek veren basın çalışanlarının bütünüdür… 
Gücünü kamuoyundan alan, halkın haber alma hakkının kullanılmasını sağlayan basın, önemli ve etkin bir denetim organı olma konumuyla da demokrasinin temel unsurlarından biridir. 
Halkın bilinçlenmesi, toplumsal barış, huzur ve güven ortamının güçlenmesine katkı sağlama yönünde fevkalade önemli bir görev üstlenirken, toplumumuzu doğru bilgilendirmek adına önemli ve hayati bir görev üstlenen “GAZETECİLER”, toplumun ortak sesi olan basın çalışanları, kamuoyunun da vicdanını temsil etmektedir.
Gazeteci; kamuoyunu aydınlatmak için günün her saatinde, yer zaman, mekân gözetmeksizin, yüksek özveriyle haber peşinde koşarak zor şartlar altında ve sorumluluk duygusu içinde toplumumuzu gelişen olaylar karşısında aydınlatırken diğer taraftan da vatandaşımızın talep ve beklentilerini yansıtarak önemli bir görevi yerine getirmektedir.
Kamuoyunun bilgilendirilmesi görevini yerine getirirken yönetilenler adına yönetenleri denetler,  toplumsal huzur ve barışın tesisinde önemli bir rol üstlenen gazeteciler; toplumun aydınlatılması sürecinde, farklı görüş ve düşünceleri objektif ve tarafsız yayın anlayışıyla yayınlarken, önemli ve hassas bir görev ifa ederler. 
Basın çalışanları bu görevleriyle çok sesliliğe katkı sağlamakla birlikte aynı zamanda demokrasimizin de sağlıklı işlemesinde de önemli bir rol üstlenmektedirler.
Üzerine düşen bu büyük sorumluluğu hakkıyla yerine getiren ve meslek etik ilkeleri sorumluluğu içinde yayınlarını başarıyla sürdüren gazetecilerimiz her türlü övgüyü hak etmektedir.
Bu duygu ve düşüncelerle, Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu ve üyelerimiz adına;
Böylesine kritik ve yoğun bir görev ifa ettikleri farkındalığıyla, «İYİ Kİ VARSINIZ» diyor, ülkemizin ve kentimizin sorunlarını kamuoyuna aktaran ve sorunların çözüm sürecine ışık tutan, toplumun bütününü kucaklayan, somut ve zengin çözüm seçenekleri sunan, kamuoyunun doğru ve tarafsız bilgilendirilmesinde büyük rol üstlenen değerli basın mensuplarımızın, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nü en içten duygularımla kutluyor, görevlerini yaparken hayatlarını kaybeden basın çalışanlarına da Allah’tan (c.c.) rahmet niyaz ediyorum.” Dedi. 

Bakmadan Geçme