• Haberler
  • Siyaset
  • Başkan Ergüzel: 22 Yıldır Ülkeyi Bu Hale Getirenler Anayasa İstiyor!

Başkan Ergüzel: 22 Yıldır Ülkeyi Bu Hale Getirenler Anayasa İstiyor!

Adaletin Aydınlığı Partisi (AAP) Genel Başkanı Altuğ Ergüzel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni anayasa çağrısını eleştirdi.

Adaletin Aydınlığı Partisi (AAP) Genel Başkanı Altuğ Ergüzel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni anayasa çağrısını eleştirdi.

Erdoğan'ın mevcut anayasayı yetersiz bulduğunu ve yeni bir anayasa yapılması gerektiğini belirtmesine karşı çıkan Ergüzel;"Erdoğan 22 yıldır iktidarda ve bu süre zarfında ülkeyi bu hale getiren bir liderin yeni anayasa için yeterli yetkinlikte olduğunu düşünmüyorum" dedi.

Ergüzel, Erdoğan'ın sürekli olarak mevcut anayasayı ihlal ettiğini belirterek, "Sayın Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı görevine seçildiğinde anayasaya sadakat yemini etti. Ancak her defasında anayasayı çiğnedi. Şimdi yeni bir anayasa yapılmasını istemesi inandırıcı değil," ifadelerini kullandı. Ergüzel, halkın mevcut sorunlarına dikkat çekerek, "Bugün ülkemizin asıl sorunları yoksulluk, işsizlik ve yüksek enflasyon. Erdoğan, yeni anayasa söylemleriyle bu gerçek sorunları gölgede bırakmaya çalışıyor. Erdoğan, mevcut anayasaya uymazken yeni bir anayasa yaparak bu sorunları çözeceğini söylemek, toplumu aldatmaktır. Anayasal düzenlemeler ancak hukuka ve demokrasiye sadık kalındığında anlamlıdır. İktidar bloku, geniş katılımlı ve özgürlükçü bir anayasa paketinin inandırıcı olamayacağını açıkça ortaya koymuştur. Bu süreçte muhalefet olarak anayasa değişikliğine yönelik her türlü teklifi dikkatle değerlendirmeli, toplumun gerçek ihtiyaçlarını gözeten ve hukukun üstünlüğünü koruyan bir tutum sergilemeliyiz" dedi.

Bakmadan Geçme